• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pět tapenád
Napište svůj komentář k receptu

Pět tapenád

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte sadu vynikajících past, které si můžete namazat na pečivo, dát si je jako dip k masu nebo zelenině. Škála využití je opravdu široká. Připravte si základní tapenádu z ančoviček, kaparů a černých oliv, bazalkovou, zelenou ze zelených oliv, lilkovou nebo tuňákovou.

Suroviny

5 porce
  • Bazalková
    • bazalka
  • Základní
    • 0,50
      ks citron (z půl citrónu)
    • 200
      g černé olivy
    • 3
      lžíce kapary
    • 1
      ks ančovičky (bez nálevu)
    • 5
      lžíce extra panenský olivový olej
  • Zelená
    • 1
      ks citron
    • 200
      g zelené olivy (vypeckované)
  • Lilková
    • lilek (dužnina)
  • Tuňáková
    • 80
      g tuňák - ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě oleje rozmixujte nebo rozetřete v hmoždíři. Poté zašlehejte olej vlévaný tenkým pramínkem.
2
**Bazalková** : Do zelené tapenády přidejte lístky bazalky.

RADA: Jak na svěží bazalku po celý rok?

3
**Lilková**: K černé nebo zelené tapenádě přidejte dužninu pečeného lilku.

RADA: Recepty z lilku: Grilovaný v marinádě, dip k masu i tatarák

4
**Tuňáková**: K černé nebo zelené tapenádě přidejte asi 80 g konzervovaného scezeného tuňáka. Podávejte s tenkými topinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Olivová pochoutka - pomazánka

Olivová pochoutka - pomazánka

Panenka s olivovou tapenádou

Panenka s olivovou tapenádou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Tuňáková Jednohubky FOOD
Chuťovky Slané Oběd Svačina Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Černé olivy Citron Extra panenský olivový olej Kapary Lilek Tuňák - ve vlastní šťávě Zelené olivy

Jak udělat bešamel

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Americké muffiny

Americké muffiny

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat bešamel

Poslední sledované recepty

70
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
53
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
35
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Pestrý salát s roketou
Pestrý salát s roketou
Pestrý zeleninový kotlík
Pestrý zeleninový kotlík
Pestrý zeleninový salát
Pestrý zeleninový salát
Petrželkové noky
Petrželkové noky
Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
  • Recepty.cz
  • Pět tapenád
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact