• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Perníkový chlebíček s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový chlebíček s jablky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový chlebíček s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      prášek do perníku
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      lžička kakao vrchovaté
    • 100
      g lískové oříšky
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      vejce
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 4
      dl kefír nebo acidofilní mléko či podmáslí
    • 3
      ks jablka oloupaná, nakrájená na malé kostičky
    • rozinky
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a olej ušleháme nejlépe ve šlehači, přidáme kakao, opět zašleháme a přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, práškem do perníku a oříšky střídavě s kefírem.
2
Nakonec do těsta lehce vmícháme oprané osušené rozinky a nakrájená jablka.
3
Vlijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
4
Po vychladnutí poléváme libovolnou polevou a sypeme oříšky nebo jenom cukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 25. 10. 2006 16:19

    Dnes jsem upekla, výborný!

  • Lída Š. | 2. 5. 2006 11:04

    Chlebíček jsem pekla a doporučuji péct ve velkém plechu s okrajem. Je toho neuvěřitelně moc. Jinak na natření jsem zvolila pod čokoládovou polevu meruňkový džem s trochou rumu ( perník byl čerstvě pečený) - krásně to vonělo....

  • Jana z VM | 12. 1. 2006 10:28

    Včera jsem chlebíček pekla - výsledek je moc dobrý, taky jsem to vylepšila čokoládovou polevou a navíc jsem jej po mírném vychladnutí rozkrojila a potřela rybízovým želé (domácím). Oříšky jsem dala lískové, ale myslím, že vlašské by byly podstatně výraznější, lískové nebyly moc cítit.Jernom nevím, jak by se chlebíček mohl upéct už za půl hodiny, já jsem jej pekla v chlebíčkové formě novějšího typu - tedy je kratší a vyšší než ten můj starší - a musela jsem jej péct při 160 st. asi 1 hodinu a 20 minut, hodně vyběhl, protože je toho těsta opravdu moc a aby se pěkně propekl, potřeboval déle péci. Výsledek je ale moc, moc dobrý, vláčný a s tím želé a polevou ještě lepší. Korunu by tomu určtiě udělala šlehačka. Hodnotím za 1.

  • Alis | 10. 1. 2006 13:13

    Místo jablek jsem dala okapané kompotované broskve a bylo také výborné, příště vyzkouiším s ananasem

  • Anonym | 9. 1. 2006 12:50

    Palo má pravdu také je to náš oblíbený recept

  • Palo | 8. 1. 2006 17:03

    Vcera pečené, včera zjedené. Dnes pečené, už zjedené. Výborné, jednoduché, príjemne sladké. Zaraďujem medzi osvedčené recepty.

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:55

    Ještě jsem si vzpoměla - lépe nám chutná s vlašskými ořechy než s lískovými , ale je to asi věc názoru

  • Fleur | 21. 6. 2005 21:54

    Tento recept dělám s oblibou už dlouho, ale místo jablek položím mezi dvě vrstvy těsta do chlebíčku podélně rozpůlené banány, tak 1 a půl až 2. Nejprve naliju vrstvu těsta, na to položím banány, které před tím trochu pokapu rumem s citronovou šťávou a zaliju zbytkem těsta, povrch uhladím a upeču. Chutná nám to, kdo ale nemá rád chuť rozpečených banánů pro toho to moc nebude a ať zůstane raději u jablek

  • Alina | 21. 6. 2005 17:16

    To mě právě láká, že je málo sladký, hned jdu udělat

  • katka | 21. 6. 2005 15:18

    Na mě byl málo sladký, ale spravila to čokoládová poleva.

  • Luba | 11. 6. 2005 17:14

    Dobré

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:42

    Souhlasím s Alis, také dávám 1 podtrženou

  • Alis | 24. 5. 2005 10:43

    Hodnotím jedničkou podtrženou. Moc se mi chlebíček povedl. Ještě jsem tam přidala 1 lžičku jedlé sody, aby to vyběhlo. protože jsem si myslela, že to ten prášek do perníku a pečiva nevytáhne nahoru. Ale není to potřeba. Byl vysoký až moc, krásně vláčný a chutný. Zase jeden z receptů, které zařadím do těch, které pravidelně dělám. Kdo má rád perník, tak moc doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Kakao Kefír Lískové oříšky Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Rozinky Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Jitka Boho už bydlí s Langmajerem: Pozdrav z hnízdečka lásky

Jitka Boho už bydlí s Langmajerem: Pozdrav z hnízdečka lásky

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Perníkový chlebíček s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact