• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Perník vykrajovaný
Napište svůj komentář k receptu

Perník vykrajovaný

autor: Iva Ma
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník vykrajovaný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka OO
    • 300
      g med
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 20
      g jedlá soda
    • 1
      ks šlehačka (Asi 120 ml)
  • Koření
    • 10
      ks hřebíček
    • 10
      ks nové koření 8-10 kuliček
    • 5
      ks badyán
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička anýz

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Pak přidáme mouku, mleté koření, sodu a promícháme. Nakonec vmícháme šlehačku a zpracujeme těsto. Je jemné, vláčné, nemělo by se moc lepit. Těsto dáme do lednice v mikrotenu - nejlépe 24 hod. (může být i déle).
2
Před pečením vyválíme plát asi 3-5 mm silný, vykrájíme tvary a pokládáme na nevymazaný plech nebo pokládat na pečící papír. Peče se krátce, rychle asi na 180-200 °C, hotový je světle hnědavý. Horký potřeme rozšlehaným vejcem, ještě na plechu!!! Získá pěkný lesk.
3
**Poznámka:** plát vyvaluji mezi mikroteny, lehce se s těstem pracuje. Vykrojené tvary dost vyskočí, je lepší dělat menší a dávat je od sebe! Je ihned k použití měkký, chutný. Je možné dle libovůle zdobit polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Meruňkový perník

Meruňkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 11. 2. 2014 23:19

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat pokud ještě jste ve Francii nevíte pod jakým názvem seženu perníkové koření? Jsem také dole ve Francii,v Cogolin :-) Děkuji za odpověď s pozdravem Jana

  • lafayette | 6. 12. 2012 16:15

    Peču tento perník už 4. rokem - je úžasný! Mohu jen doporučit.

  • eli | 28. 11. 2007 18:36

    Dekuju moc za rady! Sodu jsem opravdu objevila v regale pobliz soli. Predtim jsem ji vzdycky hledala u prasku do peciva a v tom byl ten problem... Ted uz jsou pernicky upeceny a jsou VYBORNY:-)

  • Linda Klein | 28. 11. 2007 12:58

    Eli, dnes jsem byla v E.LECLERCu a soda je opravdu hned vedle kuchynske soli. Krabicka uz ale neni modra, nybrz seda a jsou na ni tri barevne obrazky. Tak snad budete v hledani uspesna:-))

  • Linda Klein | 27. 11. 2007 11:06

    pro Eli: Take ziju ve Francii a sodu sezenu v kazdem obchode bez problemu:-)) Je to mala papirova krabicka modre barvy (400 g) s napisemBICARBONATE ALIMENTAIRE. Myslim, ze je vzdy blizko kuchynske soli. Jinak moc zdravim z jizni Francie:-))

  • Di | 26. 11. 2007 21:25

    Pardon, já jsem četla jenom Váš poslední komentář, nevšimla jsem si, že žijete ve Francii. Ale snad platí to, že by soda šla nahradit práškem do pečiva.

  • eli | 26. 11. 2007 21:14

    Diky moc za radu, mate pravdu, ted jsem koukala na jednu francouzskou stranku s varenim a je tam plno receptu kde je soda takze se tu urcite musi i nekde prodavat. Jen nevim v keterem rajonu v obchode se asi tak bezne vyskytuje. U kypricich prasku a vanilkovych cukru jsem ji neobjevila...

  • Iva Malá | 26. 11. 2007 20:30

    Pro ELI:v SRN , Dánsku se prodává soda bicarbona, ve Francii by to prý mohlo být soda naturale /nebo naturalis/. Prodává se normálně v marketech. Možná zkusit i lékárnu.Držím palce ať jste úspěšná Iva

  • eli | 26. 11. 2007 18:04

    Prosim poradil by mi nekdo cim nahradit tu jedlou sodu? Tady ve Francii ji asi neprodavaji, koukala jsem uz do 5 obchodu a nic, ale Vanoce si bez pernicku neumim predstavit..

  • Iva M Malá | 25. 11. 2007 16:08

    Milá Andy, velice jste mně potěšila zprávou. Vím, že kuchařek je mnoho.Sama jsem se Xkrát spálila a proto od dávných let nedávám recepty dál-pokud nestojí za to, asi bych se hanbila.Každému sice chutná jinak, ale jde přece o výsledek. Mám vyzkoušené recepty za generace/dnes trochu inovované/Jde především o spokojenost-ne?Jsem tady v kuchařce krátce, ale napíši nějaké vánoční.

  • Andy | 25. 11. 2007 13:09

    Výborné, za těch deset let, co pečeme s dcerkou perníčky, zatím nejlepší chuťově a opravdu měkké. Doufám, že zde máte víc takto výborných receptů.

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 17:47

    Ne, jen se naleje do mísy až jsou všechny suroviny a vlastně se zpracovává už nahotovo.Je ro recept, který zvládne i úplná začátečnice a velmi dobrý.Dělávám i tak, že z těsta připravím něco málo na Mikuláše, a pak třeba za týden pokračuji -vánoční vykrajovánky. V lednici v mikrotenu Vám vydrží.Dá se péct i postupně podle času.

  • Dana J. | 7. 11. 2007 15:09

    A ještě se zeptám k té šlehačce - má být ušlehaná nebo ji tam jen nalít?Vypadá to dost dobře, mám s perníčky problém, hodně brzy je péct nestíhám a pak nejsou rozleželé a jsou tvrdé, tak toto by mi vyhovovalo.

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 12:34

    Prosím jsem autorem tohoto receptu - není uvedeno jméno, udělala jsem nějakou chybu ??Prosím o radu

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 12:33

    Pečeme výhradně na vánoce , vydrží pokud se v krabici nějaký zapomene i nějaký měsíc /stalo se nám 1x a byl březen-hrůza a byl zcela poživatelný/JInak na velikonoce .Také těsto lze ponechat v lednici třeba i týden a péct další půlku později. Je opravdu chutný, starý recept, jen inovace šlehačkou, vyzkoušeno minim. 25 let.Nejlépe vyvalovat na rozřezaných mikrotenech na stole,to se mi nejvíce osvědčilo.A menší tvary-poměrně naskočí objem.

  • Dana J. | 6. 11. 2007 15:40

    Lze použít jako vánoční perníčky?Vydrží měkké?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Med Moučkový cukr Nové koření Skořice - mletá Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický…
23
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
21
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Perník vykrajovaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact