• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Perník vykrajovaný
Napište svůj komentář k receptu

Perník vykrajovaný

autor: Iva Ma
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník vykrajovaný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka OO
    • 300
      g med
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 20
      g jedlá soda
    • 1
      ks šlehačka (Asi 120 ml)
  • Koření
    • 10
      ks hřebíček
    • 10
      ks nové koření 8-10 kuliček
    • 5
      ks badyán
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička anýz

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Pak přidáme mouku, mleté koření, sodu a promícháme. Nakonec vmícháme šlehačku a zpracujeme těsto. Je jemné, vláčné, nemělo by se moc lepit. Těsto dáme do lednice v mikrotenu - nejlépe 24 hod. (může být i déle).
2
Před pečením vyválíme plát asi 3-5 mm silný, vykrájíme tvary a pokládáme na nevymazaný plech nebo pokládat na pečící papír. Peče se krátce, rychle asi na 180-200 °C, hotový je světle hnědavý. Horký potřeme rozšlehaným vejcem, ještě na plechu!!! Získá pěkný lesk.
3
**Poznámka:** plát vyvaluji mezi mikroteny, lehce se s těstem pracuje. Vykrojené tvary dost vyskočí, je lepší dělat menší a dávat je od sebe! Je ihned k použití měkký, chutný. Je možné dle libovůle zdobit polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 11. 2. 2014 23:19

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat pokud ještě jste ve Francii nevíte pod jakým názvem seženu perníkové koření? Jsem také dole ve Francii,v Cogolin :-) Děkuji za odpověď s pozdravem Jana

  • lafayette | 6. 12. 2012 16:15

    Peču tento perník už 4. rokem - je úžasný! Mohu jen doporučit.

  • eli | 28. 11. 2007 18:36

    Dekuju moc za rady! Sodu jsem opravdu objevila v regale pobliz soli. Predtim jsem ji vzdycky hledala u prasku do peciva a v tom byl ten problem... Ted uz jsou pernicky upeceny a jsou VYBORNY:-)

  • Linda Klein | 28. 11. 2007 12:58

    Eli, dnes jsem byla v E.LECLERCu a soda je opravdu hned vedle kuchynske soli. Krabicka uz ale neni modra, nybrz seda a jsou na ni tri barevne obrazky. Tak snad budete v hledani uspesna:-))

  • Linda Klein | 27. 11. 2007 11:06

    pro Eli: Take ziju ve Francii a sodu sezenu v kazdem obchode bez problemu:-)) Je to mala papirova krabicka modre barvy (400 g) s napisemBICARBONATE ALIMENTAIRE. Myslim, ze je vzdy blizko kuchynske soli. Jinak moc zdravim z jizni Francie:-))

  • Di | 26. 11. 2007 21:25

    Pardon, já jsem četla jenom Váš poslední komentář, nevšimla jsem si, že žijete ve Francii. Ale snad platí to, že by soda šla nahradit práškem do pečiva.

  • eli | 26. 11. 2007 21:14

    Diky moc za radu, mate pravdu, ted jsem koukala na jednu francouzskou stranku s varenim a je tam plno receptu kde je soda takze se tu urcite musi i nekde prodavat. Jen nevim v keterem rajonu v obchode se asi tak bezne vyskytuje. U kypricich prasku a vanilkovych cukru jsem ji neobjevila...

  • Iva Malá | 26. 11. 2007 20:30

    Pro ELI:v SRN , Dánsku se prodává soda bicarbona, ve Francii by to prý mohlo být soda naturale /nebo naturalis/. Prodává se normálně v marketech. Možná zkusit i lékárnu.Držím palce ať jste úspěšná Iva

  • eli | 26. 11. 2007 18:04

    Prosim poradil by mi nekdo cim nahradit tu jedlou sodu? Tady ve Francii ji asi neprodavaji, koukala jsem uz do 5 obchodu a nic, ale Vanoce si bez pernicku neumim predstavit..

  • Iva M Malá | 25. 11. 2007 16:08

    Milá Andy, velice jste mně potěšila zprávou. Vím, že kuchařek je mnoho.Sama jsem se Xkrát spálila a proto od dávných let nedávám recepty dál-pokud nestojí za to, asi bych se hanbila.Každému sice chutná jinak, ale jde přece o výsledek. Mám vyzkoušené recepty za generace/dnes trochu inovované/Jde především o spokojenost-ne?Jsem tady v kuchařce krátce, ale napíši nějaké vánoční.

  • Andy | 25. 11. 2007 13:09

    Výborné, za těch deset let, co pečeme s dcerkou perníčky, zatím nejlepší chuťově a opravdu měkké. Doufám, že zde máte víc takto výborných receptů.

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 17:47

    Ne, jen se naleje do mísy až jsou všechny suroviny a vlastně se zpracovává už nahotovo.Je ro recept, který zvládne i úplná začátečnice a velmi dobrý.Dělávám i tak, že z těsta připravím něco málo na Mikuláše, a pak třeba za týden pokračuji -vánoční vykrajovánky. V lednici v mikrotenu Vám vydrží.Dá se péct i postupně podle času.

  • Dana J. | 7. 11. 2007 15:09

    A ještě se zeptám k té šlehačce - má být ušlehaná nebo ji tam jen nalít?Vypadá to dost dobře, mám s perníčky problém, hodně brzy je péct nestíhám a pak nejsou rozleželé a jsou tvrdé, tak toto by mi vyhovovalo.

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 12:34

    Prosím jsem autorem tohoto receptu - není uvedeno jméno, udělala jsem nějakou chybu ??Prosím o radu

  • Iva Malá | 7. 11. 2007 12:33

    Pečeme výhradně na vánoce , vydrží pokud se v krabici nějaký zapomene i nějaký měsíc /stalo se nám 1x a byl březen-hrůza a byl zcela poživatelný/JInak na velikonoce .Také těsto lze ponechat v lednici třeba i týden a péct další půlku později. Je opravdu chutný, starý recept, jen inovace šlehačkou, vyzkoušeno minim. 25 let.Nejlépe vyvalovat na rozřezaných mikrotenech na stole,to se mi nejvíce osvědčilo.A menší tvary-poměrně naskočí objem.

  • Dana J. | 6. 11. 2007 15:40

    Lze použít jako vánoční perníčky?Vydrží měkké?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Med Moučkový cukr Nové koření Skořice - mletá Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Řezy Margot

Řezy Margot

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Kuřecí Tikka Masala
Kuřecí Tikka Masala
16
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
16
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

Martina Ptáčková ze StarDance s láskou z Francie: Jeho rodina má výhrady! Proč?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Perník vykrajovaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact