• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Perník pro začátečníky
Napište svůj komentář k receptu

Perník pro začátečníky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perník pro začátečníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 0,20
      olej
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • kakao
    • 1,50
      hrnek mléko
    • rozinky
    • oříšky
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Výhodou tohoto perníku je, že se nemusí nic vážit. V míse rozklepneme 2 vejce a utřeme s cukrem a olejem. Přisypeme hladkou mouku, prášek do pečiva a kakao. Utřeme s cukrem do kompaktní hmoty, kterou následně naředíme mlékem, které pomalu přiléváme, cca 1,5 hrnečku, těsto musí být vláčné.
2
Nakonec vsypeme rozinky a oříšky. Pečeme v předehřáté troubě na cca 200 °C po dobu asi 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Blesková treska pro začátečníky

Blesková treska pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 7. 9. 2015 21:41

    Ahoj, jsou lidé ve Španělsku na perník zvyklí? Dá se tam popřípadě koupit?

  • Bohuna | 18. 5. 2006 14:03

    Dobrý den, zkuste dát do těsta trochu marmelády, třeba tu kterou nemůžete jinak použit, protože je řídká. Těsto je jemnější a vláčnější. Takhle jsem zlikvidovala všechny marmelády, které se mi moc nepovedly, protože tekly.

  • ELA | 18. 5. 2006 13:18

    Dobrý den, souhlasím s Alčou - pod názvem perník se tady prostě rozumí pečivo, ve kterém je typická směs (Alčou uvedeného) koření - jestli se tam dostane s práškem do perníku nebo samostatně, to už je jedno, ale bez něj už to nebude perník...ještě doporučuji nahradit cukr (tekutým) medem, bude voňavější

  • Alča | 18. 5. 2006 13:12

    Pokud dáte jen prdopeč, tak musíte přidat koření - skořice, hřebíček, badyán, fenikl ... V prášku do perníku je toto koření již obsaženo.

  • Michaela Rodríguezová | 18. 5. 2006 12:56

    ještě jedna poznámka: to, co dělá perník perníkem jsou ingredience, ne prášek do perníku

  • Michaela Rodríguezová | 18. 5. 2006 12:01

    Já používám obyčejný prášek do pečiva, protože ve Španělsku kde žiji, žádné prášky do perníku neexistují, ale samozřejmě pokud máte k dispozici přímo ten perníkový, bude to zajisté lepší.

  • Dana | 17. 5. 2006 13:34

    Není zde chyba v prášku do pečiva? Neměl by spíš být prášek do perníku? Tohle by vůbec nebyl perník ale taková normální "buchta".

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kakao Mléko Olej Oříšky Prášek do pečiva Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Milionová polévka

Milionová polévka

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
11
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
11
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Perník pro začátečníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact