• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Peřinka ve vepřové panence se slaninou

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      g vepřová panenka
    • 10
      plátek slanina
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 3
      snítka tymián
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g lišky očištěnné
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      ml vepřový vývar
    • 200
      ml smetana
    • 1
      lžíce petželka posekaná. velkolistá
    • 2
      ks rajčata velká, zbavená středů a oloupaná

Postup přípravy receptu

1
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a opečeme na ní lišky. Přidáme pár lístků tymiánu a vyrestujeme tekutinu, kterou lišky pustily. Přidáme šalotku a česnek, osolíme a opepříme.
2
Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce přidáme masový vývar a krátce jej povaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přisypeme posekanou plochou petržel a posekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou z lišek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky prokládané rajčaty se slaninou

Vepřové medailonky prokládané rajčaty…

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 15. 10. 2014 11:11

    150 g panenky na 4 porce je docela vtipné. A obalujeme 10 plátky slaniny stále dokola. O:-)

  • Irena | 15. 10. 2014 11:08

    150 g paneky je i vzhledem k ostatním ingrediencím (10 plátků slaniny na obalení) na 4 porce trochu málo, ne ? Tipuji, že 150g panenky by mělo být na 1 porci.

  • Katull
    Katull | 27. 10. 2013 19:47

    nemusíte to jíst, když se vám to nelíbí O:-)

  • jarda | 30. 1. 2013 16:44

    hul ho ;-)

  • Mirka | 4. 1. 2012 20:38

    To je blbej název :-!

  • Katull
    Katull | 13. 3. 2011 09:20

    No, to máte oravdu-trošku ten název pozměním !! Nicméně, díky že jste si přečetla můj recept !! ;-)

  • Jarka O. | 11. 3. 2011 19:30

    Trochu mě mate název...když je něco "ve", je to uvnitř a tady je slanina navrchu...takže spíš by asi mělo být panenka ve slanině, ne? :-\

  • Katull
    Katull | 11. 3. 2011 19:11

    A co na tom nemusíš ?? :-\ špatné to rozhodně nneí, ale není to zase nic světoborného. . . :-) je to dobré, ta slanina mě na tom přímo fasinuje !! Tento recept se dá vylepšit až do podrobna, ale tohle je spíše jen takový základ !! :-|

  • Adriana | 11. 3. 2011 18:57

    Tohle asi zase moc nemusím, ale neříkám že je to špatné. . .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Květen Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Lišky Máslo Mořská sůl Pepř celý Petželka Rajčata Šalotka Slanina Smetana Tymián Vepřová panenka Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Mazané řízky

Mazané řízky

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
35
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
28
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Peřinka ve vepřové panence se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact