• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pepřová krkovice na houbách
Napište svůj komentář k receptu

Pepřová krkovice na houbách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 28
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na houbách
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks plátky krkovičky bez kosti , silnější, cca 2 x 200 gramů
    • koření - 7 druhů pepře
    • sůl
    • 40
      g uzený špek
    • 1
      lžička olej
    • 80
      g cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g čerstvé houby nebo zmražené
    • 300
      ml vývar dle potřeby, cca
    • jíška dle potřeby na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Silnější plátky krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme je a opepříme drceným pepřem sedmi druhů.
2
Uzený špek jemně pokrájíme a dáme ho do hrnce se lžičkou oleje a s drobně pokrájenou cibulí. Smažíme téměř dozlatova, pak cibuli nahrneme ke straně hrnce, na dno vložíme připravené plátky, které z obou stran osmažíme dozlatova. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek.
3
Do hrnce přisypeme pokrájené, spařené a scezené lesní houby, přilijeme vývar (cca 2 dl) a dusíme doměkka, za občasného podlití a promíchání.
4
Omáčku zahustíme dle potřeby malým množstvím jíšky, necháme provařit, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
5
Podáváme s knedlíkem, rýží, noky, bramborem...
6
Pokud chceme, můžeme omáčku zjemnit smetanou, ale není to nutné. Omáčka by měla být pikantnější, po pepřích výraznější chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Krkovice s uzeným a kedlubnou

Krkovice s uzeným a kedlubnou

Vepřová krkovice v troubě

Vepřová krkovice v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Vepřové
Z hub Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Jíška Koření - 7 druhů pepře Olej Plátky krkovičky bez kosti Sůl Uzený špek Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

30
Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Závin z listového těsta…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
17
Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Pečená kuřecí prsa s…
17
Buchta s jablky a kysanou smetanou
Buchta s jablky a…

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Rozzuřená Feuereislová o ex Soukupovi: Hraje si na milionáře, ale…

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Bolek Polívka (76): Velký návrat po mrtvici

Bolek Polívka (76): Velký návrat po mrtvici

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

Další doporučené recepty:

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy buřty k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepanovy chleby k pivu
Pepřový dip
Pepřový dip
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový hovězí krk na másle
Pepřový rostbíf
Pepřový rostbíf
  • Recepty.cz
  • Pepřová krkovice na houbách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact