• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Penízkovký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Penízkovký guláš

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Penízkovký guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g čočka
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks párky nebo klobása
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks feferonka
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vodou dáme vařit propláchnutou čočku - asi za 20 minut by měla být měkká.
2
Mezitím si na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájený párek nebo klobásku, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou tak, aby vznikla hustší kaše (asi 3 dcl). Potom přidáme scezenou a uvařenou čočku, nadrobno nakrájenou okurku, vajíčka a feferonku a ještě chvíli povaříme.
3
Nakonec dochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, solí a octem nebo vodou z okurek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Kentucký guláš

Kentucký guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová | 16. 8. 2006 19:33

    Simčo,jsem ráda,že Vám chutnalo.Mám se synem podobný problém-luštěniny odmítá,takže toto jídlo vařím občas,ale vždycky si pochutnám.:o)

  • Simona | 15. 8. 2006 11:45

    Paní Janičko, tento recept je naprosto vynikající. Chtěla bych vám za něj mc poděkovat. Vařilo jsem ho dětem, trošku zjemněný, a moc jim to chutnalo...Do této doby jsem do nich nemohla dostat žádnou luštěninu, na vše koukali s odporem. Také jsem místo čočky použila i hrášek a jak píši, jediný způsob, jakým do nich luštěninu dostanu (Peťa 5 a Jirka 8), děkuji! Určitě doporučím

  • Anonym | 9. 5. 2006 12:12

    Je to dobrý nápad aspoň nemusím dávat na každý talíř vejce nebo párek-prostě je to už v čočce,která je vařena podobně jako nakyselo.

  • Anonym | 5. 5. 2006 13:43

    Nic ve zlém Anonyme,já jen,že jsem tento guláš vyzkoušela a zareagovala,dle chuť. buněk naší rodiny.I tak díky,pochutnají si ostatní.

  • Anonym | 3. 5. 2006 15:03

    Paní Hanko,já tento recept nikomu nevnucuji,pouze nabízím.Kdyby nám to nechutnalo,tak ho tady nevkládám.1000 lidí,1000 chutí a máte pravdu čočka na kyselo je taky dobrá...o))

  • Hanka | 3. 5. 2006 12:03

    Tento recept není žádný zázrak,přestože luštěniny milujeme.Zvítězila klasik.čočka na kyselo ochuc.tymiánem.Ráda zkouším něco nového,buď zařadím do oblíb.receptů nebo se už k nim nevrátím-tento případ.

  • Jana Kutačová | 27. 4. 2006 15:51

    Paní Terezko,i my jsme to jídávali bez přílohy a moc mi to chutnalo a chutná dodnes.Mám hodně ráda luštěniny,tak mi tohle jídlo vyhovuje.

  • Tereza Jarčušková | 27. 4. 2006 07:05

    Aj u nás sa tak vravievalo. Iba babička varievala šošovicu na kyslo, teda ako prívarok . A jedli sme z neho trocha okolo obeda, bez akejkoľvek inej prílohy, pretože to bol pôstny deň. Ani smotana sa nemohla použiť, iba mlieko.

  • Jana Kutačová | 26. 4. 2006 15:10

    Paní Terezko,máte pravdu,dělávala to naše babička o vánočních svátcích,aby čočka přivedla do domu penízky.....čočka-symbol penízků...o)

  • Tereza Jarčušková | 26. 4. 2006 14:36

    Odkiaľ ten názov ? Od šošovice ?

  • Lidka Puchingerová | 26. 4. 2006 12:25

    Miluju jídla z luštěnin.Díky,vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Čočka Feferonka Hladká mouka Majoránka Nakládané okurky Ocet Olej Párky Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Výborné špízy

Výborné špízy

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Slané palačinky
Slané palačinky
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Penízkovký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact