• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pekingská kachna dle Robina
Napište svůj komentář k receptu

Pekingská kachna dle Robina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekingská kachna dle Robina
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule
    • skořice
    • hřebíček
    • cayenský pepř
    • 1
      ks pomeranč
    • chilli
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • fenykl
    • 3
      ks kapie 2-3
    • zázvor
    • muškátový oříšek
    • med
    • anýz
    • koriandr
    • 60
      g kešu oříšky
    • koření - wu-fen (směs koření: pepř, glutaman sodný)
    • cukr
    • 1
      ks kachní maso celá kachna nebo větší kuře

Postup přípravy receptu

1
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna při pečení nepřichytila a křídla nevysušila. Kachnu podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 60 minut.
2
Hlídáme a v případě potřeby dolijeme vodu. Mezitím si připravíme koření wu-fen, kam ještě přimícháme špetku cayenského pepře pro pikantnější chuť. Kapie a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kousky - nejlépe na třetiny. Po 60-ti minutách pečení kachnu z trouby vyndáme, okořeníme směsí wu-fen (vrchní část) a otočíme (břichem nahoru). Kachnu potřeme medem a okořeníme směsí wu-fen.
3
Dále přidáme do pekáče cibuli, pomeranč, kapii a kešu oříšky a je-li nutné ještě podlijeme vodou.
4
Kachnu vrátíme do trouby a dále pečeme při 160 °C, aby se nám nepálil med. Kachnu během pečení potíráme medem a vypečenou šťávou.
5
Asi po 30 minutách přidáme na nudličky nakrájenou mladou cibulku a necháme kachnu v troubě "dojít" do křupavoučka ;o) Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslav Matouš | 29. 1. 2016 10:59

    Ahoj,výborný recept pro nás pro ty, co honí vše na poslední chvíli a Pekindskou kachnu chtějí :-[ upéct za 2-3 hodiny. A že není vše k dostání..? ..trocha improvizace neuškodí. Výborně Robine

  • antonda | 6. 11. 2011 09:23

    Tento recept je neobyčejně zcestný a směšný. Obdivuji autora pro jeho odvahu takový blábol vydávat za pekingskou kachnu a ještě se pod to podepsat. Jediný opravdu fungující recept na pravou pekingskou kachnu jsem našel zde: http://pekingska-kachna.howto.cz

  • Robert Nedbal | 23. 2. 2009 18:37

    Koření bohužel u nás není dostupné, ale musí se smíchat. Nějlépe pořídit nějaké kvalitnější čínské koření , třeba i dražší nakonec se to na chuti velmi projeví. Chybějící přísady doplnit a dobře promíchat. Při tomto postupu získáte koření asi na dvakrát.

  • Patrick Schmitt | 16. 2. 2008 15:33

    Dle mých znalostí není u nás koření wu fen běžně k dostání. Možná jako akční sezóní zboží v některých středně velkých prodejnách jako Lidl či Plus, ti občas mají asíjské týdny, ale nevim...takže asi nezbývá nic jiného než si to namíchat. Leda, že by autor měl nějaký tip na prodejnu, o které nevím.

  • Patrick Schmitt | 16. 2. 2008 15:29

    Zajímavá variace, která se značně liší od originálního receptu pekingské kachny. Nicméně to může být dobré. :-)

  • Jana Remková | 26. 1. 2008 10:38

    To koření smíchat,nebo se dá v tomhle složení koupit?Já jsem to nikdy neslyšela,ale mrknu se tedy,ale v Albertu určitě není. Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Cayenský pepř Chilli Cibule Cukr Fenykl Hřebíček Jarní cibulka Kachní maso Kapie Kešu oříšky Koření - Wu-fen Koriandr Med Muškátový oříšek Pomeranč Skořice Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

965
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
868
Dýňová tortila
Dýňová tortila
357
Máslové řízky
Máslové řízky
22
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Pekingská kachna dle Robina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact