• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g tuňák
    • olivový olej
    • 4
      ks bílý chřest
    • 8
      ks mladý zelený chřest
    • máslo (přepuštěné)
    • 0,50
      ks fenykl
    • 250
      g květák
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • mořská sůl
    • pepř mletý
  • Na holandskou omáčku
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks citron
    • 100
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej asi 3–4 cm za hlavičkou oloupejte. Uvařte v osolené vodě na skus (doba vaření závisí na velikosti chřestu). Ihned zchlaďte v misce s ledem.
2
Fenykl nakrájejte na tenké plátky a dejte na 20 sekund do vroucí vody. Také ihned zchlaďte v misce s ledem. Květák nakrájejte na plátky. Zbytky použijte na pyré. Plátky květáku vařte 2 minuty a poté vložte do misky s ledem. Uvařený chřest, fenykl a květák orestujte na přepuštěném másle. Ochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.
3
Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut. Pak dohladka rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí a propasírujte přes jemný cedník. Máslo rozpusťte a dejte stranou. Ve vodní lázni šlehejte metličkou do pěny žloutky, bílé víno a citronovou šťávu. Jakmile pěna začne houstnout, pomalu do ní přilévejte horké máslo. Odstraňte z vodní lázně. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě citronovou šťávou.
4
=====Know-how=====
5
• Tuňák musí zůstat uvnitř syrový. Čím více je upečený, tím je sušší.
6
• Vždy, když budete předem připravovat zeleninu, vložte ji rovnou z vroucí vody do vody s ledem. Zastavíte tím var, takže zůstane křupavá a neztratí barvu.
7
• Až budete servírovat pyré, můžete ho na talíř ozdobně nastříkat pomocí cukrářského sáčku.
8
----
9
//Recept převzatý od šéfkuchaře Radka Davida//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Tuňák v sýrových těstovinách

Tuňák v sýrových těstovinách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šulín | 8. 5. 2013 10:14

    Postut je psán přesně postátku, anachronicky. Nejdříve musíme udělat přípravy, které zaberou nejvíc času, tzn " Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut.". Když nejdříve uděláme steak z tu'náka a potom teprve budeme dělat ostatní, tuňák vychladne, stratí lesk. A k příspěvku níže o vybíjení tuňáků v zásadě s ním souhlasím. Mám na to tento názor: Hlavní problém je, že jsme středoevropané, uprostřed kontinentu. Nemůžou všichni na světě jíst stejně, protože potravinové zdroje nejsou na celé Zemi rozloženy gegraficky stejně. Nevím, jestli je Scheyšelanům ( mimochodem většinou muslimům) tlačeno vepřové. ... Tento svůj názor mám podložený fakty. Prostě lovit ve velkém tuňáky, přepravovat jejich maso, nechtěný úlovek (je zničeno množství dalších živých tvorů, atd. je nesmysl. Pokud se tento můj názor někomu nelíbí, může napsat své protiargumenty. Rád se obhájím.

  • Ne vybíjení tuňáků | 1. 6. 2012 21:50

    Pokud máte kladný vztah k životnímu prostředí, doporučuji vyřadit tuňáka z jídelníčku. Dochází totiž bohužel k jeho hromadnému vybíjení a prudkému úbytku :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý chřest Citron Drůbeží vývar Fenykl Květák Máslo Mladý zelený chřest Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Tuňák Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Azu po česku

Azu po česku

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Kristýna Schicková ukázala syny: Model po mámě a fotbalista po slavném strejdovi

Kristýna Schicková ukázala syny: Model po mámě a fotbalista po slavném strejdovi

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Další doporučené recepty:

Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený seitan
Pečený seitan
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
  • Recepty.cz
  • Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact