• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g tuňák
    • olivový olej
    • 4
      ks bílý chřest
    • 8
      ks mladý zelený chřest
    • máslo (přepuštěné)
    • 0,50
      ks fenykl
    • 250
      g květák
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • mořská sůl
    • pepř mletý
  • Na holandskou omáčku
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks citron
    • 100
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej asi 3–4 cm za hlavičkou oloupejte. Uvařte v osolené vodě na skus (doba vaření závisí na velikosti chřestu). Ihned zchlaďte v misce s ledem.
2
Fenykl nakrájejte na tenké plátky a dejte na 20 sekund do vroucí vody. Také ihned zchlaďte v misce s ledem. Květák nakrájejte na plátky. Zbytky použijte na pyré. Plátky květáku vařte 2 minuty a poté vložte do misky s ledem. Uvařený chřest, fenykl a květák orestujte na přepuštěném másle. Ochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.
3
Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut. Pak dohladka rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí a propasírujte přes jemný cedník. Máslo rozpusťte a dejte stranou. Ve vodní lázni šlehejte metličkou do pěny žloutky, bílé víno a citronovou šťávu. Jakmile pěna začne houstnout, pomalu do ní přilévejte horké máslo. Odstraňte z vodní lázně. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě citronovou šťávou.
4
=====Know-how=====
5
• Tuňák musí zůstat uvnitř syrový. Čím více je upečený, tím je sušší.
6
• Vždy, když budete předem připravovat zeleninu, vložte ji rovnou z vroucí vody do vody s ledem. Zastavíte tím var, takže zůstane křupavá a neztratí barvu.
7
• Až budete servírovat pyré, můžete ho na talíř ozdobně nastříkat pomocí cukrářského sáčku.
8
----
9
//Recept převzatý od šéfkuchaře Radka Davida//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Tuňák v sýrových těstovinách

Tuňák v sýrových těstovinách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šulín | 8. 5. 2013 10:14

    Postut je psán přesně postátku, anachronicky. Nejdříve musíme udělat přípravy, které zaberou nejvíc času, tzn " Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut.". Když nejdříve uděláme steak z tu'náka a potom teprve budeme dělat ostatní, tuňák vychladne, stratí lesk. A k příspěvku níže o vybíjení tuňáků v zásadě s ním souhlasím. Mám na to tento názor: Hlavní problém je, že jsme středoevropané, uprostřed kontinentu. Nemůžou všichni na světě jíst stejně, protože potravinové zdroje nejsou na celé Zemi rozloženy gegraficky stejně. Nevím, jestli je Scheyšelanům ( mimochodem většinou muslimům) tlačeno vepřové. ... Tento svůj názor mám podložený fakty. Prostě lovit ve velkém tuňáky, přepravovat jejich maso, nechtěný úlovek (je zničeno množství dalších živých tvorů, atd. je nesmysl. Pokud se tento můj názor někomu nelíbí, může napsat své protiargumenty. Rád se obhájím.

  • Ne vybíjení tuňáků | 1. 6. 2012 21:50

    Pokud máte kladný vztah k životnímu prostředí, doporučuji vyřadit tuňáka z jídelníčku. Dochází totiž bohužel k jeho hromadnému vybíjení a prudkému úbytku :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý chřest Citron Drůbeží vývar Fenykl Květák Máslo Mladý zelený chřest Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Tuňák Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

56
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
51
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
46
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený seitan
Pečený seitan
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pejsek a kočička polévka
Pejsek a kočička polévka
Pekanové sušenky
Pekanové sušenky
  • Recepty.cz
  • Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact