• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

autor: Kubajs83
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g losos bez kůže
    • 1
      balení listové těsto chlazené, vyválené, stočené
    • 4
      ks snítka tymiánu
    • sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek podle chuti
    • 2
      dl drůbeží vývar
    • 200
      g cuketa spíš menší, velká má spoustu semínek
    • 2
      hrst polníček
    • 10
      ks cherry rajčátka
    • 3
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 4
      ks pepř celý čerstvě namletý
    • 2
      špetka pepř mletý bílý

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme pyré, a to tak, že v menším rendlíku orestujeme na dvou lžících olivového oleje nahrubo nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme nakrájený česnek na plátky (česnek se nesmí spálit, zhořkne) a potom cuketu nakrájenou na kostky zhruba 1x1 cm, a vše chvíli restujeme. Asi po dvou minutkách přidáme vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
2
Troubu si předehřejeme na 200°C.
3
Mezitím lososa rozpůlíme (150 g), osušíme, osolíme, opepříme bílým pepřem a ze dvou stran dáme na každého dvě snítky tymiánu. Listové těsto roztáhneme na stůl tak, aby byly kratší strany napravo a nalevo, (necháme si i původní pečící papír) a svisle ho rozkrojíme. Lososa položíme svisle doprostřed, těstem ho zabalíme zprava i zleva, konce buď přehneme nebo odkrojíme, otočíme ho spojem dolů a ze zbylého těsta můžeme nahoru udělat libovolnou ozdobu. Dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a jemně osolíme. Celé to dáme do rozpálené trouby a pečeme 15 minut.
4
Cuketa se nám dodusila (nesmí tam být moc tekutiny, jinak pyré bude moc řídké), odstavíme a řádně rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvým pepřem.
5
Připravíme si zálivku na salát, a to tak, že do mísy dáme lžíci olivového oleje, lžíci červeného vinného octa, lžíčku medu, sůl, trošku pepře a vše důkladně promícháme. Dále do mísy dáme dvě hrsti polníčku a přepůlená cherry rajčátka, lehce promícháme a můžeme podávat. Nejdříve pyré, na něj rozpůlený losos a nakonec salátek.
6
Přeju dobré chutnání.
7
//Závěrem bych chtěl říct, že všechny mé recepty vypadají svým písemným obsahem těžké a složité, ale píšu je tak proto, aby je pochopil skutečně každý.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou

Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Uzená kotleta v listovém těstě

Uzená kotleta v listovém těstě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Cherry rajčátka Cibule Cuketa Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Listové těsto Losos bez kůže Med Pepř celý Pepř mletý Polníček Rozšlehané vejce Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
34
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
21
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové…
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius
Pečený platýs s cibulkou
Pečený platýs s cibulkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Pečený pstruh s holandskou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact