• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lilek je výtečná masitá zelenina nevýrazné chuti, která však skvěle přejímá aroma ostatních surovin, kterými jej dochutíte. Lilek upečte potřený olivovým olejem a dochucený bylinkami. Podávat jej můžete s jogurtem a domácí rajčatovou salsou.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks lilek
    • olivový olej
    • 1
      svazek tymián
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      svazek koriandr
    • 0,50
      citronová šťáva
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do pekáče, důkladně potřete olivovým olejem, přidejte snítky tymiánu a pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 30 minut. Délka pečení závisí na velikosti lilků, dužnina by měla být měkká, takřka krémová.

RADA: Připravte avokádovou pomazánku podle VIDEO návodu

2
Rajčata pokrájejte na malé kousky, jarní cibulky na kolečka, koriandr nasekejte nadrobno. Vše smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Jogurt smíchejte se lžící olivového oleje a prolisovaným česnekem, ochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Dužninu pečených lilků postupně vykrajujte nebo najednou vydloubněte ze slupky lžící a podávejte s ochuceným jogurtem a rajčatovou salsou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Grilovaný lilek

Grilovaný lilek

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Citronová šťáva Jarní cibulka Koriandr Lilek Olivový olej Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Sůl Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

49
Klasické lečo
Klasické lečo
45
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
16
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pečený květák s kari
Pečený květák s kari
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou cizrnou a…
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený lilek v balíčku
Pečený lilek v balíčku
Pečený losos
Pečený losos
Pečený losos po provensálsku
Pečený losos po provensálsku
  • Recepty.cz
  • Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact