• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Napište svůj komentář k receptu

Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks pstruh
    • 2
      lžíce mořská sůl
    • 4
      snítka kopr
    • 2
      snítka tymián
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks šalotka posekaná na drobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájený na plátky
    • 1
      lžíce piniové oříšky
    • 1
      lžíce řapíkatý celer
    • 200
      ml bílé víno
    • 500
      g listový špenát
    • 4
      ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

1
Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným koprem a tymiánem. Kůži na filetech nařízneme a vetřeme do nich bylinkovou sůl. Lehce je pokapeme olivovým olejem. Filety vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a odstavíme z ohně.
2
Připravíme špenát. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek, pinie, řapík celeru pokrájený na kousky, bílé víno a svaříme. Pak přidáme špenát, promícháme a necháme zavadnout. Přidáme cherry rajčata, prohřejeme a servírujeme s filety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katull
    Katull | 28. 2. 2011 17:19

    Svolej si kuchaře ať Ti pomůžou. . . :-D když je ten pstroužek dobře upečený a udělaný tak to má skvělou chuť! :-) když nemáš ráda špenát, tak zkus třeba jen špenátové listy! =-O

  • Adriana | 28. 2. 2011 15:56

    Vypadá to složitě, ale tyhle typy rybek mám ráda, tak třeba to někdy zkusím. . .i když špenát moc nemusím! :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Rybí Říjen Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cherry rajčátka Kopr Listový špenát Máslo Mořská sůl Olivový olej Piniové oříšky Pstruh Řapíkatý celer Šalotka Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Františky

Františky

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

418
Máslové řízky
Máslové řízky
391
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
255
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact