• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • brambory oloupané, pro 4 osoby
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • rozmarýn
    • tymián
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • sůl
    • koření dle chuti: paprika, mletý kmín, sušený česnek, pepř...
    • 4
      ks kuřecí stehna (klidně i uzená)

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory přepůlíme nebo rozčtvrtíme, naskládáme na dno pekáčku, posypeme nasekaným česnekem, lístky tymiánu a rozmarýnu a zalijeme smetanou.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Kuřecí stehna rozdělíme na dva díly, osolíme, okořeníme, naskládáme na smetanové brambory, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 40 minut. Kdo má rád uzená stehna může použít klidně dvě klasická a dvě uzená nebo jen uzená a dobu pečení zkrátit.
3
Po 35-40-ti minutách pekáč odklopíme a dopečeme maso doměkka a kůžičku do barvy, případně dle potřeby trošku podlijeme brambory.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

4
Pečená stehýnka rozdělíme na talíře, přidáme smetanové brambory s výborným smetanovým sosem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové kuřecí paličky s citrusovou chilli solí

Citronové kuřecí paličky s citrusovou…

Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou

Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Koření Kuřecí stehna Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl Tymián

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Květáková (brokolicová) rýže
Květáková (brokolicová)…
24
Květák v mletém mase dušený
Květák v mletém mase…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 8. 10. 2025: Kdo vyřeší dávné spory a kdo by si měl dávat pozor na svá slova?

Denní horoskop na středu 8. 10. 2025: Kdo vyřeší dávné spory a kdo by si měl dávat pozor na svá slova?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Náhlá smrt hudebníka StarDance Šatry (†54): Našla ho manželka!

Náhlá smrt hudebníka StarDance Šatry (†54): Našla ho manželka!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Pečené plněné papriky III.
Pečené plněné papriky III.
Pečené sladké brambory s řepou
Pečené sladké brambory s řepou
Pečené slávky na borovicovém jehličí
Pečené slávky na borovicovém jehličí
Pečené smetanové řízky
Pečené smetanové řízky
Pečené špenátové rizoto
Pečené špenátové rizoto
Pečené tofu s citrónovou marinádou
Pečené tofu s citrónovou marinádou
  • Recepty.cz
  • Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact