• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené obalované řízky
Napište svůj komentář k receptu

Pečené obalované řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené obalované řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • 0,25
      l kyselé mléko
    • 0,75
      hrnek strouhanka
    • 1
      šálek parmazán strouhaný, žádná sůl již není potřeba
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme a dáme marinovat na 15-30 minut do acidofilního mléka. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem. Předehřejeme troubu na nejvyšší možnou teplotu, vymažeme dobře (nejlépe plech) olejem a dáme do horké trouby prohřát olej (asi 2 minuty). Řízky obalíme ve strouhankové směsi, naskládáme na plech a každý řízek pokapeme 1 lžičkou oleje a dáme péci přibližně na 15 minut, aby byl obal řízku pěkně opečený.
2
Podáváme s bramborovou kaší, s brambory nebo jen s chlebem.
3
Pokud podávám jen s chlebem tady je předpis na namáčecí směs: 3 velké stroužky česneku utřít s 1/2 lžičkou soli, přidat 3 lžíce balzamového octa a 125 ml dobrého oleje. Vše dobře promíchat. Nalít do mističky a každý si po ukrojení, namočí kousek do této směsi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Hovězí řízky obalované sýrem

Hovězí řízky obalované sýrem

Obalované koblížky

Obalované koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana Žůrková | 10. 1. 2006 12:12

    Opravdu výborný recept!! Rychlá příprava a všichni jsme si pochutnali. Chleba namočený ve směsi nemá chybu.

  • Kuchařka on-line | 16. 9. 2005 10:54

    Opraveno.

  • Jana Han | 15. 9. 2005 19:23

    Omlouvam se, pouzivam acidofilni mleko. Prosim kucharku on-line o opravu. Dekuji

  • Anonym | 15. 9. 2005 18:10

    co si máme představit pod pojmem kyselé mléko, acidofilní, kefír, nebo nechat zkysat?

  • Milena | 15. 9. 2005 17:18

    ďakujem, tento recept som práve zháňala, to je telepatia, jedla som to kedysi u kamošky a bolo to skvelé, tento víkend budú rezne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Kyselé mléko Parmazán Rostlinný olej Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
45
Americké lívance
Americké lívance
35
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
16
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pečené obalované řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact