• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené koblihy s džemem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené koblihy s džemem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
Pečené koblihy s džemem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané koblížky z kynutého těsta vám provoní byt už během pečení. Když se do nich potom zakousnete, zjistíte, že i skvěle chutnají. Uvnitř skrývají sladkou marmeládovou náplň, díky které je jejich chuť prostě dokonalá.

Suroviny

12 porce
  • Těsto na koblihy
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 4
      lžíce tuzemák
  • Náplň
    • moučkový cukr na posypání
    • 100
      g malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Těsto. V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

2
Do mísy prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte vzešlý kvásek, máslovou pěnu, zbylé mléko, tuzemák a vypracujte hladké vláčné těsto. Zformujte jej do bochánku a vložte do nahřáté keramické mísy lehce vysypané hladkou moukou.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Povrch těsta poprašte moukou. Mísu zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte těsto kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak na kynuté těsto?

4
Náplň. Na kynuté těsto rozválejte plát silný 1,5 cm.
5
Vykrájejte z něj větší kolečka. Do jejich středu dejte po lžičce marmelády a z každého vytvarujte bochánek. Ty naskládejte do vymazané formy na muffi ny a nechte 15 minut kynout na teplém místě.
6
V troubě předehřáté na 190 °C pečte 20–25 minut. Nechte je vychladnout, vyndejte z formy a lehce pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Pečené koblihy s džemem

Pečené koblihy s džemem

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pokrmy Přílohy Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Malinový džem Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Sůl tuzemák Vanilkový cukr Žloutek

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jidáše

Poslední sledované recepty

23
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Pečené brambory s…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Radana ze skupiny Holki vyděsila fanoušky: Návštěva onkologie

Radana ze skupiny Holki vyděsila fanoušky: Návštěva onkologie

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové…
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Pečené knedlíky
Pečené knedlíky
Pečené kuře
Pečené kuře
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře - Medová kuřecí stehna
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Pečené koblihy s džemem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact