• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Množství dle počtu strávníků:
    • hrušky
    • jablka
    • lotus sušenky
    • ořechy
    • máslo
    • skořice - mletá nebo skořicový cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, které se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat nebudeme, nebo jen částečně, aby se nám při pečení nerozpadla, pouze jim odkrojíme vršky se stopkou, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

2
Lotus sušenky (množství dle potřeby) rozmělníme, dáme do misky, mírně pokapeme máslem nebo rumem či likérem, smícháme s drcenými ořechy nebo mandlemi (kdo je alergik, jádra vynechá) a směsí naplníme vydlabané hrušky nebo jablka. Sladit směs není nutné, Lotus sušenky jsou sladké dost.
3
Hrušky nebo jablka dáme na plech s pečícím papírem nebo do zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme troškou skořice nebo skořicovým cukrem (dle sladkosti ovoce) a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme do změknutí ovoce. Jablka jsou většinou hotová o něco dříve, tak je vyndáme z trouby chvíli před hruškami, aby se nerozpadla. To záleží na odrůdě, měkkost si každý sám pohlídá.

RADA: Jablečné recepty: Závin, cupcakes i vepřové panenka

4
Podáváme teplé i vychladlé, v obou variantách je to velmi jedlé, jak osvěžující tak i pro zahřátí, třeba s kopečkem zmrzliny nebo zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablka v županu

Jablka v županu

Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hrušky Jablka Lotus sušenky Máslo Ořechy Skořice - mletá

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Citronová poleva

Citronová poleva

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

40
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
18
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Pečené fíky
Pečené fíky
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené hrušky
Pečené hrušky
Pečené jablko s ořechy
Pečené jablko s ořechy
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
  • Recepty.cz
  • Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact