• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Množství dle počtu strávníků:
    • hrušky
    • jablka
    • lotus sušenky
    • ořechy
    • máslo
    • skořice - mletá nebo skořicový cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, které se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat nebudeme, nebo jen částečně, aby se nám při pečení nerozpadla, pouze jim odkrojíme vršky se stopkou, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

2
Lotus sušenky (množství dle potřeby) rozmělníme, dáme do misky, mírně pokapeme máslem nebo rumem či likérem, smícháme s drcenými ořechy nebo mandlemi (kdo je alergik, jádra vynechá) a směsí naplníme vydlabané hrušky nebo jablka. Sladit směs není nutné, Lotus sušenky jsou sladké dost.
3
Hrušky nebo jablka dáme na plech s pečícím papírem nebo do zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme troškou skořice nebo skořicovým cukrem (dle sladkosti ovoce) a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme do změknutí ovoce. Jablka jsou většinou hotová o něco dříve, tak je vyndáme z trouby chvíli před hruškami, aby se nerozpadla. To záleží na odrůdě, měkkost si každý sám pohlídá.

RADA: Jablečné recepty: Závin, cupcakes i vepřové panenka

4
Podáváme teplé i vychladlé, v obou variantách je to velmi jedlé, jak osvěžující tak i pro zahřátí, třeba s kopečkem zmrzliny nebo zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablka v županu

Jablka v županu

Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hrušky Jablka Lotus sušenky Máslo Ořechy Skořice - mletá

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Kokosky II.

Kokosky II.

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Slané cukroví

Slané cukroví

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

779
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
21
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Agáta Hanychová zavzpomínala: Nejlepší to bylo s Prachařem!

Agáta Hanychová zavzpomínala: Nejlepší to bylo s Prachařem!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Pečené fíky
Pečené fíky
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené houbové kuře s bramborem
Pečené hrušky
Pečené hrušky
Pečené jablko s ořechy
Pečené jablko s ořechy
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
  • Recepty.cz
  • Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact