• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené brambory Vzpomínka na Berlín
Napište svůj komentář k receptu

Pečené brambory Vzpomínka na Berlín

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené brambory Vzpomínka na Berlín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory větší moučné
    • 1
      balíček tavený sýr Apetito
    • 1
      kelímek bílý jogurt Aktivia
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • petrželka nebo pažitka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory se slupkou dobře omyjeme kartáčkem a narovnáme na plech, který vyložíme papírem na pečení. Můžeme je také zabalit jednolivě do alobalu. Upečeme v troubě, až jsou měkké a slupka je jakoby papírová. Pak každou bramboru pootevřeme (třeba tak, že do ní lehce bouchneme pěstí) a naplnímě sýrovou omáčkou. Můžeme posypat barevným pepřem nebo bylinkami. Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu bez omáčky.
2
Sýrová omáčka: tavený sýr rozšleháme s jogurtem (na 1 obdélníček cca 100 g jogurtu). Ochutíme česnekem, bylinkami, případně pepřem a solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort "Vzpomínka na Casablanku"

Dort "Vzpomínka na Casablanku"

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 21. 11. 2006 07:26

    A mně jste zase přivedla k novému receptu - roztavený hermelín určitě zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:24

    Di, věděla jsem, že to bude bašta:-)) Upekla jsem si je k Roztavenému hermelínu a místo česneku jsem dala nasekanou jarní cibulku, protože jsem se chystala do společnosti. Mňam!!

  • Markéta Šmídová | 16. 11. 2006 19:43

    Mňam, pochutnali jsme si. Jen doplním - pekla jsem je při 250 st. asi hodinu.

  • Jana Pátková | 15. 11. 2006 15:35

    Brambory jsou v troubě, dělám jogurtovou omáčku a sekám bylinky - už to tady voní, je to lepší než maso.

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:24

    A k tomu kyslé mliečko.....Slintám tiež. Vďaka za recept

  • Di | 15. 11. 2006 12:38

    To jsem zvědavá, co budete říkat, až vyzkoušíte! Při četbě těchto stránek ale člověk někdy neví, co dříve.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 11. 2006 12:04

    Mhmmm, už úplně cítím tu vůni...Bylinky a sýr k bramborám miluju, to nebude mít chybu:-))

  • Lidka Kábrtová | 15. 11. 2006 11:57

    Di, mňam, mňam...

  • Jana Z | 15. 11. 2006 11:46

    Jídla z brambor miluju a u tohoto přímo slintám.Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brambory Česnek Pepř mletý Petrželka Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
43
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
24
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pečené brambory Vzpomínka na Berlín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact