• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená ryba s karotkovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Pečená ryba s karotkovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená ryba s karotkovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mrkev
    • 2
      ks jablka (malá)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      lžíce fenyklová semínka
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml balzamikový ocet
    • 500
      g mořská ryba (bělomasá, filety)
    • 150
      g smetana ke šlehání
    • 0,50
      svazek bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek (strouhaný)

Postup přípravy receptu

1
Mrkve omyjte, oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a mrkev s jablky krátce poduste. Zalijte vývarem a povařte asi 15 minut. Z pomeranče ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Promíchejte s 1 lžící oleje a fenyklem a nechte stranou. Cukr a ocet dejte do kastrůlku, promíchejte a asi 8 minut povařte, až vznikne hustá pikantní omáčka. Plátky ryby opláchněte a osušte. Osolte je a opepřete. Smetanu vlijte k podušené mrkvi s jablky a rozmixujte na pyré. Osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Bazalku opláchněte, lístky otrhejte a nasekejte nahrubo. V pánvi rozehřejte zbylý olej a z obou stran na něm opečte rybu, asi 8 minut. Podávejte s karotkovým pyré, octovou omáčkou a bazalkou, zakápnuté olejem s pomerančovou šťávou a fenyklem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré

Křupavá ryba s kedlubnou a…

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré

Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Cukr krupice Fenyklová semínka Jablka Mořská ryba Mrkev Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Pomeranč Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

348
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
53
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
49
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle…
42
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
39
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného…

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Arabela Nagyová vzkazuje Xenii Patrasové: Koukej přijít, nebo…

Arabela Nagyová vzkazuje Xenii Patrasové: Koukej přijít, nebo…

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Další doporučené recepty:

Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená reveň s mořským ďasem
Pečená reveň s mořským ďasem
Pečená růžišková kapusta
Pečená růžišková kapusta
Pečená řepa s česnekem a fetou
Pečená řepa s česnekem a fetou
Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Pečená sekaná na houbách
Pečená sekaná na houbách
  • Recepty.cz
  • Pečená ryba s karotkovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact