• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená pražma s mangovou salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pečená pražma s mangovou salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud milujete ryby, určitě vyzkoušejte tento skvělý recept na pečenou pražmu podle časopisu F.O.O.D. Pokrm je výtečnou letní večeří, který dává prostor vaší kulinární kreativitě. Místo pražmy můžete připravit např. pstruha nebo sivena, petrželku zase nahradit koriandrem.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pražma menší
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 1
      ks mango větší zralé
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 400
      g fazole červené v nálevu
    • sůl a pepř
    • šťáva z 1/2 citronu + citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Do mixéru dejte polovinu listů petrželky, česnek, 4 lžíce oleje, sůl a pepř a vše nahrubo umixujte. Pastu vetřete rybám do zářezů. Ryby pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Mezitím připravte salsu. Mango oloupejte a pokrájejte na menší kostičky, cibuli a zbytek petrželky nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na čtvrtiny. Vše dejte do mísy, přidejte slité a propláchnuté fazole, zalije citronovou šťávou, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pečené pražmy podávejte se salsou, můžete je ještě zakápnout citronem.

RADA: Krájení cibule

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na citronu a rajčatech

Pražma na citronu a rajčatech

Pražma na bramborách pečená

Pražma na bramborách pečená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cherry rajčátka Fazole Mango Olivový olej Petrželka Pražma Šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové řezy

Rumové řezy

Cuketový dort

Cuketový dort

Kachna na medu

Kachna na medu

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Hrušková povidla

Hrušková povidla

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

Poslední sledované recepty

24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
15
Sladké pirohy
Sladké pirohy
15
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
15
Kakaová roláda s čokoládovým krémem
Kakaová roláda s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená reveň s mořským ďasem
Pečená reveň s mořským ďasem
  • Recepty.cz
  • Pečená pražma s mangovou salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact