• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tuto výbornou a přitom zdravou pochoutku v podobě pečených mrkví si zamilujete od prvního sousta. Originální pesto z mrkvové natě a kešu oříšků dodá pokrmu skvělou chuť. Nechybí ani nadrobená feta a opečená bagetka jako příloha.

Suroviny

4 porce
    • 1
      hrst kešu oříšky
    • 2
      svazek mrkev i s natí
    • olivový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • 100
      g sýr feta
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Kešú namočte do vody asi na 30 minut. Vodu slijte, ořechy propláchněte, rozmixujte je nahrubo a zatím ponechte v mixéru. Mrkve očistěte, v míse je zalijte olivovým olejem, přidejte římský kmín a sůl a rukama promíchejte, aby se mrkev důkladně obalila. Naskládejte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut.
2
Mezitím připravte pesto. Asi polovinu mrkvové natě dobře opláchněte a osušte, nasekejte nahrubo, případně zbavte silných stonků a přidejte do mixéru k ořechům. Zalijte asi 100 ml olivového oleje, přidejte sůl a pepř a rozmixujte. Podle potřeby přidejte olej nebo trochu natě, případně dochuťte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní pečenou cizrnu

3
Na upečenou mrkev nadrobte fetu, podávejte s pestem a opečenou bagetou.
4
Tip: Pesto z mrkvové natě si připravte do zásoby, hodí se na těstoviny k masu i jen tak na chleba.

RADA: Tipy, jak skladovat zeleninu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem

Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem

Pikantní kořeněná mrkev

Pikantní kořeněná mrkev

Hořčičná pečená mrkev

Hořčičná pečená mrkev

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Kešu oříšky Mrkev Olivový olej Pepř mletý Římský kmín Sůl Sýr feta

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

67
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
63
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Pečená kuřecí stehna
Pečená kuřecí stehna
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s jablky
  • Recepty.cz
  • Pečená mrkev s mrkvovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact