Vyzkoušejte šťavnatá kuřecí křidýlka, jejichž příprava vám zabere pouhých pár minut. Pozornost si zaslouží samotné pečení, čím déle trvá, tím více bude kůrčička lahodně křupavá.
Vymažte pekáč nebo použijte speciální sprej na vymazání formy. Vyskládejte křídla do pekáče, posypte směsí na pečené kuře, osolte dle potřeby a směs vmasírujte do křídel.
2
Křídla otočte a zopakujte stejný proces. Poté je lehce podlijte vodou.
Pečte na horkovzduch na 190°C nebo klasicky na 210°C. Po 30 minutách křídla obraťte a pečte ještě z druhé strany. Menší křídla pečte obvykle 50 minut. Větší křídla se mohou péct až hodinu a půl.
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ PEČENÝCH KUŘECÍCH KŘÍDEL: • Pouhé posypání křídel kořením a solí bez zapracování. Pokud se koření pouze nasype, chuť nepronikne do masa a koncentruje se jen na povrchu. Důkladná masáž zajistí, že se chuť rovnoměrně rozprostře a lépe přilne ke kůži. • Přidání velkého množství vody do pekáče. Když přidáte příliš mnoho vody, křídla se v horké troubě místo pečení začnou spíše dusit. To znemožní kůži, aby se zatáhla a ztratila vlhkost, což je klíčové pro vznik slibované lahodně křupavé kůrčičky. Křidélka pak zůstanou gumová a málo propečená.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Před kořeněním křídla důkladně osušte papírovými utěrkami. Vlhkost je největší nepřítel křupavé kůrčičky. • Do křídel vmasírujte sůl a koření a nechte je odležet v lednici alespoň 30 minut. • Pokud chcete, přimíchejte do kořenící směsi trochu kypřicího prášku do pečiva (cca 1 čajovou lžičku na 1 kg křídel). Změní pH kůže a pomůže jí být extrémně křupavou.