• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kachní maso prsa (á cca 200 g)
    • mořská sůl
    • 2
      ks jablka nejlépe Granny Smith, nakrájená na tenké plátky
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks skořice
    • javorový sirup na zakápnutí
  • jablečná zálivka
    • 80
      ml jablečná šťáva
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžíce avokádo avokádový olej
    • mořská sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 190 °C. Kůži na prsíčkách dobře propíchejte vidličkou, přelijte vroucí vodou a pak nechte dobře oschnout. V těžké, silnostěnné nepřilnavé pánvi pomalu opékejte prsíčka nejdříve kůží dolů. Pak otočte a nechte opéci z druhé strany. Vyjměte z pánve a osolte. Jablka rozložte do lehce olejem vytřené zapékací formy nebo pekáčku. Posypte tymiánem, přidejte svitek skořice a navrch rozložte opečená prsíčka kůží nahoru. Zakápněte trochou javorového sirupu a pečte asi 15 minut, aby se maso propeklo, ale ještě nevysušilo. Rozdělte na nahřáté talíře a přelijte zálivkou. Ozdobte bylinkami a podávejte, třeba s opékanými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Ovesná kaše s granátovým jablíčkem a javorovým sirupem

Ovesná kaše s granátovým jablíčkem a…

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka | 29. 10. 2014 10:00

    Tak ty vypadají velmi lahodně <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Únor Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Jablečná šťáva Jablečný ocet Jablka Javorový sirup Kachní maso Mořská sůl Pepř mletý Skořice Snítka tymiánu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

79
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
57
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
56
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
52
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
49
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a…
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kmínová krkovička
Pečená kmínová krkovička
Pečená krůta s čočkovým salátem
Pečená krůta s čočkovým salátem
  • Recepty.cz
  • Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact