• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
6fotografií
Nahrát fotku
 

Když se peče kachna, hádáte se pak v rodině, kdo si vezme stehno? Tak konec hašteření! Upečte rovnou pro každého jedno a bude klid. A k tomu si dejte zelí na víně a domácí knedlík. Co víc si přát?

Suroviny

4 porce
  • Pečená kachna
    • 4
      ks kachní stehna
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      špetka sůl
  • Červené zelí na víně
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml červené víno
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Houskové knedlíky
    • 2
      ks houska z předešlého dne
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 0,50
      lžička cukr krupice
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 1
      lžíce olej na vytření mísy
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a tymián. Podlijte sklenicí vody, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte v troubě 2 hodiny. Poté maso odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte ještě 30 minut. Kachna by měla mít zlatavou kůži. Mezitím si začněte připravovat zelí a knedlíky.

RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

2
Zelí nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli pokrájejte nadrobno a orestujte ji na oleji, asi 5 minut. Přidejte cukr a až cibule zezlátne, ihned přidejte zelí a víno. Provařte pár minut a přidejte nahrubo nastrouhaná jablka. Zmírněte plamen, zakryjte poklicí a duste asi 30 minut. Hotové zelí osolte, opepřete a dochuťte vinným octem.

RADA: Aby se knedlíky nelepily na dno hrnce

3
Udělejte knedlíky. Housky nakrájejte na menší kostky. Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli. Uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, rozdrobte droždí, přidejte cukr a zalijte mlékem. Vidličkou vejce lehce prošlehejte s mlékem a droždím a nechte 5 minut na teplém místě vzejít klásek. Poté vařečkou vypracujte měkké těsto a na závěr do něj zapracujte nakrájené housky. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
4
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Namočte si ruce a z vykynutého těsta vytvarujte na pracovní ploše šišky (myslete na to, že se musí nejen vejít do hrnce, ale že při vaření také nakynou). Knedlíkové šišky ještě nechte 10 minut odpočinout a poté je opatrně přesuňte do vroucí vody. Knedlíky vařte 18 minut, v polovině varu je obraťte. Uvařené knedlíky vyndejte z vody a po celé délce propíchejte špejlí nebo vidličkou, aby ven vyšla pára. Knedlíky jsou velmi měkké, proto je krájejte opatrně, nejlépe nití. Podávejte s pečenou kachnou a vinným zelím.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

Kachní stehna s polentovymi…

Kachní prsa s ovocem

Kachní prsa s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Česnek Cibule Cukr krupice Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Jablka Kachní stehna Kmín Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce Vinný ocet

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
11
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
11
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým…
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kmínová krkovička
Pečená kmínová krkovička
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact