• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
6fotografií
Nahrát fotku
 

Když se peče kachna, hádáte se pak v rodině, kdo si vezme stehno? Tak konec hašteření! Upečte rovnou pro každého jedno a bude klid. A k tomu si dejte zelí na víně a domácí knedlík. Co víc si přát?

Suroviny

4 porce
  • Pečená kachna
    • 4
      ks kachní stehna
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      špetka sůl
  • Červené zelí na víně
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml červené víno
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Houskové knedlíky
    • 2
      ks houska z předešlého dne
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 0,50
      lžička cukr krupice
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 1
      lžíce olej na vytření mísy
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a tymián. Podlijte sklenicí vody, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte v troubě 2 hodiny. Poté maso odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte ještě 30 minut. Kachna by měla mít zlatavou kůži. Mezitím si začněte připravovat zelí a knedlíky.

RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

2
Zelí nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli pokrájejte nadrobno a orestujte ji na oleji, asi 5 minut. Přidejte cukr a až cibule zezlátne, ihned přidejte zelí a víno. Provařte pár minut a přidejte nahrubo nastrouhaná jablka. Zmírněte plamen, zakryjte poklicí a duste asi 30 minut. Hotové zelí osolte, opepřete a dochuťte vinným octem.

RADA: Aby se knedlíky nelepily na dno hrnce

3
Udělejte knedlíky. Housky nakrájejte na menší kostky. Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli. Uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, rozdrobte droždí, přidejte cukr a zalijte mlékem. Vidličkou vejce lehce prošlehejte s mlékem a droždím a nechte 5 minut na teplém místě vzejít klásek. Poté vařečkou vypracujte měkké těsto a na závěr do něj zapracujte nakrájené housky. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
4
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Namočte si ruce a z vykynutého těsta vytvarujte na pracovní ploše šišky (myslete na to, že se musí nejen vejít do hrnce, ale že při vaření také nakynou). Knedlíkové šišky ještě nechte 10 minut odpočinout a poté je opatrně přesuňte do vroucí vody. Knedlíky vařte 18 minut, v polovině varu je obraťte. Uvařené knedlíky vyndejte z vody a po celé délce propíchejte špejlí nebo vidličkou, aby ven vyšla pára. Knedlíky jsou velmi měkké, proto je krájejte opatrně, nejlépe nití. Podávejte s pečenou kachnou a vinným zelím.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

Kachní stehna s polentovymi…

Kachní prsa s ovocem

Kachní prsa s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Česnek Cibule Cukr krupice Droždí Houska z předešlého dne Hrubá mouka Jablka Kachní stehna Kmín Mléko Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce Vinný ocet

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

90
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
74
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
25
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
21
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové řezy se…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým…
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kmínová krkovička
Pečená kmínová krkovička
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact