• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova se šlehačkou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova se šlehačkou a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 53
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pavlova je dort z pečených našlehaných bílků z cukrem, zdobený šlehačkou a ovocem. Pravděpodobně pochází z Nového Zélandu, kde byl připraven na počest baletky Pavlovové. Lehoučký sněhový korpus tohoto dortu byl inspirován právě nadýchanou baletní sukní.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks bílek
    • 220
      g moučkový cukr + 1 lžíce do šlehačky + na poprášení
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • jahody na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušlehejte takřka tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání po částech přidejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Pečicí papír přilepte k plechu pomocí malého množství sněhové hmoty. Na papír obkreslete podle menšího talíře kruh. Do něj navršte ušlehanou hmotu, „sněhová hora“ by měla být asi 4–6 centimetrů vysoká, nepravidelnost je naopak vítaná.
3
Troubu předehřejte na 150 °C. Vložte do ní Pavlovu, teplotu snižte na 120°C a pečte 80 minut. Během pečení troubu neotvírejte, dezert by splaskl. Hotovou Pavlovu nechte postupně chladnout v otevřené troubě.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

4
Vychladlý korpus sundejte i s papírem z plechu, papír kolem dokola uvolněte, chytněte za jeden roh, Pavlovu usaďte na podnos a papír rychlým pohybem stáhněte.
5
Smetanu s cukrem ušlehejte dotuha a navršte na korpus. Přidejte očištěné a pokrájené jahody a poprašte trochou moučkového cukru.

RADA: 5 receptů na dezerty z vaječných bílků

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy

Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Kukuřičný škrob Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vinný ocet

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
26
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
26
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
Pažitková pomazánka
Pažitková pomazánka
PB&J sendvič
PB&J sendvič
  • Recepty.cz
  • Pavlova se šlehačkou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact