• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova s marakujou a mangem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s marakujou a mangem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Úžasný dezert z bílkového sněhu má původ patrně v Austrálii nebo na Novém Zélandu. Jméno dostal po ruské baleríně Anně Pavlovové. V našem receptu budeme pavlovu zdobit šlehačkou, plátky manga a dužinou marakuji.

Suroviny

1 porce
    • 150
      ml vejce bílek ze 4 vajec
    • 220
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      špetka sůl
  • na ozdobení
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 125
      ml marakuja dužina ze 4 plodů
    • mango zralé nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy receptu

1
Do vaječných bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte v hustý, lesklý sníh bez bublin. Při šlehání postupně přidávejte cukr, pak kukuřičný škrob a ocet. Správnou konzistenci sněhu s cukrem poznáte také podle toho, že směs ztrojnásobí svůj objem a když vyjmete metly, tvoří špičky.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Předehřejte si troubu na 150 °C. Plech potáhněte pečícím papírem, na něj navršte připravené těsto do tvaru kolečka (jedno velké a dvě malé). Ideálně po okrajích vyšší než uprostřed. Dejte do trouby a pečte na 120 °C po dobu 80 minut, dokud špejle vložená dovnitř, nevyjde čistá. Po upečení by měla Pavlova zůstat bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
3
Nechte vychladnout v troubě 1-2 hodiny. Neotvírejte dvířka, dokud není trouba úplně vychlazená.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem!

4
Šlehačku řádně vyšlehejte do pevna a natřete na vychladlý korpus, pak dužinu z maracuji a nakonec poklaďte plátky manga. Podávejte nejlépe ihned.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Kukuřičný škrob Mango Marakuja Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

220
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
149
Špagety s mořskými plody
Špagety s mořskými plody
64
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s…
58
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v…
54
Míša dort
Míša dort

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pavlova s marakujou a mangem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact