• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 33
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g patizony - oloupaný, vydlabaný
    • 1
      ks cibule větší
    • 40
      g máslo
    • 3
      ks nové koření nebo drcený kmín dle chuti
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • 800
      ml vývar 700 -
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • 2
      lžíce kopr čerstvě nasekaný, cca

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou cibuli zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit a přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájený, oloupaný a vydlabaný patizon. Vše promícháme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Patizon je vařený o něco dříve než brambory, tak si je pohlídáme, abychom je nepřevařili na kaši. Nejlépe chutnají, když jsou na skus. Těsně před koncem vaření vyndáme bobkový list a nové koření, pokud jsme použili kmín, samozřejmě ho v polévce necháme. Vsypeme do polévky jemně nasekaný kopr dle chuti, promícháme, dle chuti můžeme polévku ještě dosolit.
3
Polévku odstavíme, zakysanou smetanu promícháme v hrníčku s troškou horké polévky a vlijeme do polévky. Podáváme se ztraceným nebo natvrdo vařeným vejcem a snítkou kopru (nemusí být).

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Patizonové karbanátky

Patizonové karbanátky

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 26. 10. 2024 11:17

    Výborná polévka. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Kopr Máslo Nové koření Patizony Sůl Vývar Zakysaná smetana

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

29
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Pohanková kaše (falešná…
27
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
14
Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
14
Míša řezy - jen dvě vejce!
Míša řezy - jen dvě…
14
Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Žitno-špaldové placky…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Victoria (†40) by slavila 42. narozeniny: Dojemný vzkaz zavražděné sestře!

Victoria (†40) by slavila 42. narozeniny: Dojemný vzkaz zavražděné sestře!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Páteční lívanečky
Páteční lívanečky
Patizon rychle a chutně
Patizon rychle a chutně
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka s koprem a zakysankou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact