• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
Napište svůj komentář k receptu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 120
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g patizony - oloupaný, vydlabaný
    • 3
      ks česnek nastrouhaný 2 -
    • 80
      g anglická slanina nebo jiná uzenina (není nutná)
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka nebo jiné oblíbené bylinky: tymián, oregano...
    • hladká mouka dle hustoty těstíčka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou uzeninu, nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Vše dobře promícháme a pak směs zahustíme trochou mouky (lze použít i strouhanku) dle potřeby. Těstíčko nabíráme lžící a klademe na rozpálenou pánev z trochou oleje. Lžící hromádky trochu zploštíme a smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.
3
Pokud nepřidáme uzeninu, můžeme použít jako bezmasý pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Gulášová polévka z patizonu

Gulášová polévka z patizonu

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hladká mouka Majoránka Olej Patizony Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Černé trubičky

Černé trubičky

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
30
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
24
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
23
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
"Paneláková" buchta
"Paneláková" buchta
"Párkrole" - párkové kremrole
"Párkrole" - párkové kremrole
"Pěnové" koláčky z listového těsta
"Pěnové" koláčky z listového těsta
"Péřová" bublanina
"Péřová" bublanina
"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piknik" medové kuličky - kokosové
  • Recepty.cz
  • "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact