• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč - Páj
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřský koláč - Páj

autor: gruza.pavel
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ml olej
    • 2
      ks cibule
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g parmazán případně i Eidam
    • 1
      ks snítka tymiánu nebo trocha sušeného
    • 100
      g máslo
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 4
      ks brambory větší
    • 3
      dl mléko
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Tento recept mám od Zdendy Polreicha a je to opravdu mňamka. Není náročný ani drahý. Na začátku je víc práce, ale pak už ne. Ingredience jsem odhadl, tak se množstvím prosím přesně neřiďte.
2
Nakrájenou cibuli necháme osmažit dorůžova na rozpáleném oleji. Přidáme mleté hovězí maso (použili jsme i směs hov. a vepř.) a opékáme. Vařečkou ho mačkáme, tak aby se rozdrobilo na malé kousky. Nejlépe úplně na malé kuličky. Restujeme tak 5-7min. Pak přidáme strouhanou mrkev. Restujeme dál, až se odpaří veškerá voda a maso vyrestuje do hnědé barvy. Maso musí při restování prskat, ne jen tak šustět.
3
Přidáme tymián, pokud máme čerstvý, tak ho obereme s větviček a posekáme na drobno. Zalijeme drcenými rajčaty a podle potřeby i troškou vody. Já používám krájené rajčata s konzervy. Dusíme pod pokličkou asi 20min. Mezi tím si vymažeme pekáč máslem.
4
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory až změknou. Brambory rozmačkáme šťouchadlem, po kouscích přidáváme máslo, vmícháváme, až dostanou takovou lesklou barvu. Pak po troškách přidáváme teplé mléko a naředíme kaši. Kaše musí být hustší než jí známe. Bude se dávat na koláč, aby se dala tvarovat. Pak do ní ještě přidáme nahrubo strouhaný parmezán. Zkoušeli jsme i s eidamem a bylo to taky dobré.
5
Maso rozložíme na spodek pekáče. Na ně naklademe na celou plochu hromádky kaše. Tuto rozetřeme a povrch jemně zdrsníme vidličkou, uděláme takové drobné kopečky. Pak pekáč vložíme do předehřáté trouby na 190C a pečeme asi 50 minut. Porcujeme tak, že nabereme celou dávku, kaši i maso najednou na talíř. Přeji dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Pokrmy Hovězí Mleté Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Mleté maso - hovězí Mrkev Olej Parmazán Pepř mletý Sekaná rajčata Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
59
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným…
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč - Páj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact