• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato lahodná domácí paštika z kuřecích jater hravě strčí do kapsy všechny paštiky kupované. Ochucená trochou koňaku a šalvějí a zalitá želé z pomerančů chutná jako skutečná delikatesa.

Suroviny

4 porce
  • Paštika:
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      snítka šalvěj
    • 1
      kg kuřecí játra
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 500
      ml koňak
    • 200
      ml smetana 30%
    • 80
      g cukr krupice
  • Želé:
    • 3
      ks pomeranč velké
    • 100
      ml pomerančový džus
    • 25
      g cukr krupice
    • 1
      lžička želatina - mletá

Postup přípravy receptu

1
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a očištěná játra. Restujte asi 6 minut. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Zalijte koňakem a nechte půl minuty přejít varem. Přesuňte vše do mixéru a rozmixujte dohladka se zbylým máslem a smetanou. Paštiku rozdělte do sklenic a nechte zchladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Ze dvou pomerančů nastrouhejte kůru a do kastrolu vymačkejte šťávu. Přidejte džus, kůru, cukr a želatinu a nechte pár minut nabobtnat.
3
Třetí pomeranč nakrájejte na tenké plátky a poskládejte je do širokého kastrolu a zasypte cukrem. Přilijte 150 ml vody a vařte na mírném ohni, až se vyvaří všechna tekutina a plátky zkaramelizují. Pomerančové plátky rozdělte do sklenic na paštiku.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

4
Pomerančovou šťávu přiveďte téměř k varu a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Želé opatrně přelijte pomerančové plátky na paštice a nechte úplně vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Koňak Kuřecí játra Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Pomeranč Pomerančový džus Šalvěj Smetana Sůl Želatina - mletá

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

45
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
20
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
19
Dort Míša
Dort Míša

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika z divočáka
Paštika z divočáka
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho…
  • Recepty.cz
  • Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact