• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato lahodná domácí paštika z kuřecích jater hravě strčí do kapsy všechny paštiky kupované. Ochucená trochou koňaku a šalvějí a zalitá želé z pomerančů chutná jako skutečná delikatesa.

Suroviny

4 porce
  • Paštika:
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      snítka šalvěj
    • 1
      kg kuřecí játra
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 500
      ml koňak
    • 200
      ml smetana 30%
    • 80
      g cukr krupice
  • Želé:
    • 3
      ks pomeranč velké
    • 100
      ml pomerančový džus
    • 25
      g cukr krupice
    • 1
      lžička želatina - mletá

Postup přípravy receptu

1
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a očištěná játra. Restujte asi 6 minut. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Zalijte koňakem a nechte půl minuty přejít varem. Přesuňte vše do mixéru a rozmixujte dohladka se zbylým máslem a smetanou. Paštiku rozdělte do sklenic a nechte zchladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Ze dvou pomerančů nastrouhejte kůru a do kastrolu vymačkejte šťávu. Přidejte džus, kůru, cukr a želatinu a nechte pár minut nabobtnat.
3
Třetí pomeranč nakrájejte na tenké plátky a poskládejte je do širokého kastrolu a zasypte cukrem. Přilijte 150 ml vody a vařte na mírném ohni, až se vyvaří všechna tekutina a plátky zkaramelizují. Pomerančové plátky rozdělte do sklenic na paštiku.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

4
Pomerančovou šťávu přiveďte téměř k varu a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Želé opatrně přelijte pomerančové plátky na paštice a nechte úplně vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Koňak Kuřecí játra Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Pomeranč Pomerančový džus Šalvěj Smetana Sůl Želatina - mletá

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Fazole na slanině

Fazole na slanině

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

28
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
12
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika z divočáka
Paštika z divočáka
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho…
  • Recepty.cz
  • Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact