• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pastiera Napoletana
Napište svůj komentář k receptu

Pastiera Napoletana

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastiera Napoletana
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo (chladné)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    • 750
      g tvaroh (ricotta)
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g kandovaná kůra mix citron pomeranč
    • 1
      ks citron (z jednoho kusu chemicky neošetřeného pomeranče)
    • 4
      lžíce voda (z květů pomerančovníku)

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, 100 g cukru, másla, žloutků, soli a 2 lžic ledové vody zpracujte křehké těsto, vytvarujte jako kouli a zabalené dejte na 1 hodinu do chladu. Žloutky utřete se zbylým cukrem do pěny. Smíchejte s tvarohem, vsypte vanilkový cukr, nadrobno nasekanou kůru a pomerančovníkovou vodu. Nakonec vetřete sníh z bílků.
2
Dvě třetiny těsta rozválejte a vyložte jím otevírací formu o průměru 28 cm. Vytvořte vyšší okraj a dno propíchejte vidličkou. Naplňte tvarohovou náplní, ze zbylého těsta vytvořte mřížky a koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 až 50 minut.
3
----
4
=====Pastiera Napoletana=====
5
Neapolská velikonoční specialita, mřížkový koláč z křehkého těsta s tvarohovou náplní, vyniká jemnou pomerančovou vůní. Na jihu Evropy jsou právě květy pomerančovníku znakem nového jara. Do náplně koláče se někdy přidávají v mléce se skořicí a vanilkou doměkka povařená obilná zrna jako symbol nového života.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

Pizza Margherita / Napoletana od…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JM | 16. 9. 2014 14:16

    vypadá to mo dobře

  • casino | 4. 1. 2014 22:23

    Ale toto není Pastiera Napoletana! Toto je Pastiera Napoletana: http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dezerty Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Kandovaná kůra mix citron pomeranč Máslo Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
12
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
12
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
  • Recepty.cz
  • Pastiera Napoletana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact