• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pastéis de nata
Napište svůj komentář k receptu

Pastéis de nata

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
6fotografií
Nahrát fotku
 

Malé koláčky Pastéis de nata pocházejí původně z Portugalska. Tuhle dobrotu s krémovou žloutkovou náplní si můžete vychutnat (nejenom) v lisabonské čtvrti Belém, kde se pečou ty originální, známé pod názvem pastéis de Belém. Za zkoušku ale určitě stojí připravit si je i doma.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžička kukuřičný škrob
    • 100
      g třtinový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      lžička citronová kůra (najemno nastrouhaná)
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      ks listové těsto
    • máslo (na vymazání formiček)

Postup přípravy receptu

1
Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru, citronovou kůru a vanilkovou dřeň. Pomalu a za stálého míchání metlou přivedeme k varu. Jakmile začne tekutina probublávat, zašleháme do ní připravenou směs. Zmírníme oheň a mícháme do zhoustnutí (5–10 minut). Necháme vychladnout.

RADA: Co se zbylými bílky?

2
Listové těsto rozválíme, rozložíme a pomocí kulatých vykrajovátek o průměru 8 cm vykrojíme kolečka. Připravíme si formu na 12 muffinů a všechny důlky vymažeme máslem. Kolečka přeneseme do formy na muffiny a v každém důlku je utěsníme.

RADA: Jak na domácí listové těsto?

3
Do vzniklých košíčků rozdělíme krém (nalijeme ho do 2/3) a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 15 minut. Poté troubu přepneme do režimu grilování a zvýšíme teplotu na 240 °C. Pečeme 8–10 minut, až se na povrchu košíčků vytvoří „připálená“ vrstva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Listové šátečky

Listové šátečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Portugalsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Kukuřičný škrob Listové těsto Máslo Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Trdelníky

Trdelníky

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
33
Knedlíčky s vepřovým
Knedlíčky s vepřovým
28
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
25
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
French toast
French toast

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
  • Recepty.cz
  • Pastéis de nata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact