• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční Pavlova připravená na plechu, ozdobená šlehačkou, plátky mandlí a čerstvým tropickým ovocem, se hodí nejen na zahradní party či posezení s přáteli.

Suroviny

6 porce
    • 4
      kg bílek
    • 220
      g moučkový cukr + 2 lžíce do šlehačky
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 2
      lžička vinný ocet
    • 2
      lžíce kakao
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      hrst mandlové vločky plátky
    • ovoce na dokončení (kaki, kiwi, mučenka, kiwano, mochyně…)

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 150 °C. Bílky dejte do mísy robotu a ušlehejte pevný sníh, poté do něj za stálého šlehání přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá hmota, která bude tvořit pevné špičky. Nakonec přidejte škrob a ocet a už jen krátce prošlehejte. Polovinu hmoty odeberte do misky a ledabyle promíchejte s kakaem.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Arch pečicího papíru přilepte v rozích k plechu malým množstvím sněhu. Lžící naneste sněhovou hmotu na plech, tvořte hromádky blízko sebe a střídejte bílý a kakaový sníh. Plech dejte doprostřed trouby, ihned snižte teplotu na 120 °C a pečte 60 minut.
3
Mezitím ušlehejte smetanu s cukrem a nasucho opražte plátky mandlí. Pavlovu nechte zcela vychladnout. Můžete ji nechat na plechu, nebo opatrně přenést na podnos. Na korpus navršte šlehačku, kousky pokrájeného ovoce a posypte ho mandlemi.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

Pavlova s citronovým krémem

Pavlova s citronovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Kakao Kukuřičný škrob Mandlové vločky Moučkový cukr Ovoce Smetana ke šlehání Vinný ocet

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

38
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
25
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
19
Kuřecí nudličky v tempuře
Kuřecí nudličky v tempuře
17
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
15
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Exmilenec Žilkové Josef Holomáč: Drama ve Vietnamu! Proletěl kabinou autobusu

Exmilenec Žilkové Josef Holomáč: Drama ve Vietnamu! Proletěl kabinou autobusu

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Co znamenají sny o vypadaných zubech? Lidé se bojí, že někdo z rodiny umře

Co znamenají sny o vypadaných zubech? Lidé se bojí, že někdo z rodiny umře

Další doporučené recepty:

Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské kostky černobílé
Pařížské kostky černobílé
  • Recepty.cz
  • Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact