• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Napište svůj komentář k receptu

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 800
      g rajčata sterilovana nebo cerstva
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      lžíce strouhaný parmazán cca, muze byt i vice
    • bazalka cerstva
    • cibule polovina 1 mensi cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývala a dáme péct či grilovat do předehřáté trouby na 180-200°C dokud nezmeknou a lehce zmeni barvu ( peceme bez tuku). Z tohoto množství jsou plechy 2, pokud máme troubu horkovzdušnou, můžeme dát oba plechy najednou. Mozzarellu nakrájíme či natrháme na kousky a trochu ji vymačkáme, tak se zbavíme nadbytečné tekutiny.
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Pokud máme rajčata sterilovaná, stačí je rozmačkat vidličkou, použijeme i šťávu. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celý česnek. Necháme zesklovatět, česnek odstraníme a přidáme rajčata. Vaříme cca 30 minut, nakonec osolíme, případně trochu osladíme a přidáme pár lístků bazalky.
3
Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, opět rajčatovou šťávu a zasypeme 3 - 4 lžícemi parmazánu. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou lilku, rajčatové šťávy a parmazánu (bez mozzarelly) a pokapeme trochou oleje. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme zápect do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme s čerstvým pečivem.
4
La parmigiana je klasický italsky pokrm, připravována je hlavně v létě. Klasická verze vyžaduje plátky lilku obalené v mouce a vejci a osmažené ve spoustě olivového oleje. Tudíž není k zahození tato odlehčená varianta, kdy lilek připravíme bez vajec a tuku. Lilek můžeme obměnit i cuketou, parmigiana z cukety se také běžně dělá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Smažený sýr bez smažení - verze II.

Smažený sýr bez smažení - verze II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anenka
    Anenka | 6. 3. 2016 18:22

    Výborné, dnes jsme měli k obědu :)

  • HelenaPa | 20. 8. 2015 09:32

    Vynikající letní večeře. Dávám velkou 1.

  • pippiva
    pippiva | 31. 5. 2015 18:23

    Tesi me, ze chutna :-)

  • JAV13R | 8. 5. 2015 20:40

    Absolutně dokonalé...!!! :-)

  • penzionalenka
    penzionalenka | 11. 8. 2014 13:09

    Výborný nápad, uděláme hned k večeři. Děkuji.

  • pippiva
    pippiva | 10. 8. 2014 16:28

    Podavame s pecivem.

  • Lucka | 22. 6. 2014 20:58

    Zítra vyzkouším a dává se k tomu nějaká příloha? :-)

  • pskyto | 23. 5. 2014 13:19

    skvely recept :-)

  • Redswift | 30. 4. 2013 10:54

    Nejlepsi peceny lilek, tomatoes chopped se hodi nejlip, skvely zdravy recept, ktery doporucuji.

  • iva kratka | 29. 4. 2013 18:43

    absolutne bezkonkurencni, vyborne ochucene, jednoduche, doporucuji!

  • Terinka77 | 13. 8. 2012 20:47

    Výborný! :-)

  • Miklosova | 7. 7. 2012 08:23

    Dekuji za chutny recept s lilkem <3 <3 <3

  • renata | 12. 5. 2012 13:07

    moc dobry lilek, dobre ochuceny

  • Zdibová | 28. 4. 2012 20:18

    Jídlo je výborné,zdravé,jednoduché.Druhou verzi s vajíčkem zkoušet ani nebudu,tato mi vyhovuje a rodině velmi chutnala.Není tučná a dá se tak sníst i vychladlá.

  • Vlasta | 25. 4. 2012 11:58

    to moc nejelo, rozteklý blaf :-(

  • Uživatel (#70250) | 13. 4. 2012 15:02

    Dnes jsem vyzkoušela tento zajímavý recept a ikdyž to je malinko časově náročnější,tak vřele doporučuji .Výborná chuť :-)) ...neměla jsem parmezán,tak jsem použila goudu a i ten česnek jsem zužitkovala , pokrájela na plátky a posypala jím plátky lilku. Vřele doporučuji O:-)

  • Tereza T
    Tereza T | 6. 9. 2011 10:44

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 6. 9. 2011 09:20

    Prosim o prirazzeni tohoto receptu do italske kuchyne. Ackoliv jsem jej tam pri zadavani jiz priradila, tak tam nefiguruje. Diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Lilek Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Česneková plec

Česneková plec

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Bedly na kmíně

Bedly na kmíně

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
42
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
32
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
32
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
  • Recepty.cz
  • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact