• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Napište svůj komentář k receptu

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 800
      g rajčata sterilovana nebo cerstva
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      lžíce strouhaný parmazán cca, muze byt i vice
    • bazalka cerstva
    • cibule polovina 1 mensi cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývala a dáme péct či grilovat do předehřáté trouby na 180-200°C dokud nezmeknou a lehce zmeni barvu ( peceme bez tuku). Z tohoto množství jsou plechy 2, pokud máme troubu horkovzdušnou, můžeme dát oba plechy najednou. Mozzarellu nakrájíme či natrháme na kousky a trochu ji vymačkáme, tak se zbavíme nadbytečné tekutiny.
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Pokud máme rajčata sterilovaná, stačí je rozmačkat vidličkou, použijeme i šťávu. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celý česnek. Necháme zesklovatět, česnek odstraníme a přidáme rajčata. Vaříme cca 30 minut, nakonec osolíme, případně trochu osladíme a přidáme pár lístků bazalky.
3
Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, opět rajčatovou šťávu a zasypeme 3 - 4 lžícemi parmazánu. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou lilku, rajčatové šťávy a parmazánu (bez mozzarelly) a pokapeme trochou oleje. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme zápect do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme s čerstvým pečivem.
4
La parmigiana je klasický italsky pokrm, připravována je hlavně v létě. Klasická verze vyžaduje plátky lilku obalené v mouce a vejci a osmažené ve spoustě olivového oleje. Tudíž není k zahození tato odlehčená varianta, kdy lilek připravíme bez vajec a tuku. Lilek můžeme obměnit i cuketou, parmigiana z cukety se také běžně dělá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Smažený sýr bez smažení - verze II.

Smažený sýr bez smažení - verze II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anenka
    Anenka | 6. 3. 2016 18:22

    Výborné, dnes jsme měli k obědu :)

  • HelenaPa | 20. 8. 2015 09:32

    Vynikající letní večeře. Dávám velkou 1.

  • pippiva
    pippiva | 31. 5. 2015 18:23

    Tesi me, ze chutna :-)

  • JAV13R | 8. 5. 2015 20:40

    Absolutně dokonalé...!!! :-)

  • penzionalenka
    penzionalenka | 11. 8. 2014 13:09

    Výborný nápad, uděláme hned k večeři. Děkuji.

  • pippiva
    pippiva | 10. 8. 2014 16:28

    Podavame s pecivem.

  • Lucka | 22. 6. 2014 20:58

    Zítra vyzkouším a dává se k tomu nějaká příloha? :-)

  • pskyto | 23. 5. 2014 13:19

    skvely recept :-)

  • Redswift | 30. 4. 2013 10:54

    Nejlepsi peceny lilek, tomatoes chopped se hodi nejlip, skvely zdravy recept, ktery doporucuji.

  • iva kratka | 29. 4. 2013 18:43

    absolutne bezkonkurencni, vyborne ochucene, jednoduche, doporucuji!

  • Terinka77 | 13. 8. 2012 20:47

    Výborný! :-)

  • Miklosova | 7. 7. 2012 08:23

    Dekuji za chutny recept s lilkem <3 <3 <3

  • renata | 12. 5. 2012 13:07

    moc dobry lilek, dobre ochuceny

  • Zdibová | 28. 4. 2012 20:18

    Jídlo je výborné,zdravé,jednoduché.Druhou verzi s vajíčkem zkoušet ani nebudu,tato mi vyhovuje a rodině velmi chutnala.Není tučná a dá se tak sníst i vychladlá.

  • Vlasta | 25. 4. 2012 11:58

    to moc nejelo, rozteklý blaf :-(

  • Uživatel (#70250) | 13. 4. 2012 15:02

    Dnes jsem vyzkoušela tento zajímavý recept a ikdyž to je malinko časově náročnější,tak vřele doporučuji .Výborná chuť :-)) ...neměla jsem parmezán,tak jsem použila goudu a i ten česnek jsem zužitkovala , pokrájela na plátky a posypala jím plátky lilku. Vřele doporučuji O:-)

  • Tereza T
    Tereza T | 6. 9. 2011 10:44

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 6. 9. 2011 09:20

    Prosim o prirazzeni tohoto receptu do italske kuchyne. Ackoliv jsem jej tam pri zadavani jiz priradila, tak tam nefiguruje. Diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Lilek Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

54
Kokosová pochoutka
Kokosová pochoutka
44
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
41
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
23
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
  • Recepty.cz
  • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact