• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pařížské tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Pařížské tyčinky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 126
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížské tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g ořechy mleté
    • 150
      g cukr mletý
    • 1
      ks bílek
  • Poleva
    • 200
      g cukr mletý
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, vyválíme, potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky a zvolna pečeme v troubě dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské kostky černobílé

Pařížské kostky černobílé

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra Papežová | 13. 12. 2010 19:50

    Zdravím, já to dělám z těsta - 280g ořechů, 280g mletého cukru, 1 vejce a s polevou 1 bílek, 100g cukru, 1/2 lžíce citronové šťávy. 1/2 cm placku potřít polevou krájet cihličky asi 5cm x 2cm. Péct na 100 až 150°C na pečícím papíru na plechu. ;-)

  • ztracenka
    ztracenka | 6. 12. 2010 10:38

    Včera jsem pekla tyčinky a vůbec se nepovedly. :'( Jsou z nich placičky, které ač jsem vyndavala z trouby lehce růžové, tak strašně lepí a uvnitř jsou jakoby nedodělané. :-S Sušila jsem první plech při 120°C, u druhého jsem teplotu ještě trochu snížila a sušila o chvíli déle. Výsledek byl totožný. =-O Někde dělám chybu, ale vůbec netuším kde. :-\ Mrzí mně to, protože tyhle tyčinky od dětství miluju a co nemám babičku, která mi je pekla na Vánoce, tak jsem je neměla... :-(

  • paja81 | 26. 11. 2010 16:18

    vyborne!

  • Viera | 17. 11. 2007 01:07

    Prosim kto z vas ma skusenosti s tymto receptemom,poradte pri akej teplote piect a ako dlho,velmi pekne dakujem za radu.

  • viera c | 16. 12. 2006 03:30

    Prosim poradte,priblizne ako dlho by sa mali piect?

  • Stanislava B. | 10. 12. 2006 14:47

    Nakrájet se to musí ještě před pečením, jinak nechápu Váš dotaz :-) pečou se tyčinky a bílková poleva odskočí od těsta, takže jsou vlastně duté.

  • Anonym | 8. 12. 2006 18:14

    Dělala jsem loni a nepovedlo se to, na plechu vznikla krusta (ale mňam), která se nedala rozkrájet, protože to kleslo a ztvrdlo,jaký je fígl? vytáhnout ještě měkké jakoby neupečené?Předem díky za odpověď

  • Stanislava B. | 4. 12. 2006 20:14

    Babička dávala trošičku jinak ingredience, 21dkg cukru moučka, 21 dkg namletých vlašských ořechů, citronová kůra a 1 celé vajíčko.Peče, respektive suší se to asi na 120 st. celsia a jakmile to začne růžovět, šup s tím ven!!! :-)

  • Anonym | 3. 12. 2006 15:45

    Na jakej stupni?

  • Stanislava B. | 2. 12. 2006 15:15

    Znám tento recept po své prababičce a musím říct že jsou výborné!!! a strašně jednoduché...Vykrajuji je radélkem, mají pak hezčí tvar. Všem známým moc chutnají a hned chtějí recept a pak koukají jak jednoduché jsou.. :-)Doporučuji!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Citronová poleva

Citronová poleva

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

46
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
29
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
28
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Pařížské tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact