• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Napište svůj komentář k receptu

Pařený bún s koprovou omeletou a tamago

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vaječná omeleta tamago má svůj původ v Japonsku, proto v ní nesmí chybět tamní rýžové víno mirin. Spolu s houbami shitake vložte plátky omelety mezi rozkrojené napařené knedlíky zvané bún, přidejte koprovou omáčku a lahodný pokrm s vůní Asie je na světě.

Suroviny

4 porce
  • Omáčka
    • 4
      ks šalotka
    • 100
      g máslo
    • 150
      g hladká mouka
    • sůl
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 500
      ml smetana
    • cukr krupice
    • jablečný ocet
  • Omeleta tamago
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce mirin
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 100
      g japonské houby shitake
    • 1
      ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

1
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru, zeleninový vývar a dobře promíchejte. Povařte 10 minut, vývar se lehce zredukuje. Sceďte a přilijte smetanu. Dochuťte jablečným octem a cukrem. Nakonec přidejte na jemno nakrájený zbytek kopru, zamíchejte, ale už nevařte, aby kopr neztratil barvu.

RADA: Druhy octů a jejich využití

2
V misce rozšlehejte vejce, mirin, sójovou omáčku, jemně nasekanou jarní cibulku a promíchejte. Pánev (ideální je hranatá) potřete olejem, měl by na ní být jen lehký olejový film. Pánev rozpalte a nalijte na ni třetinu vaječné směsi. Důkladně rozetřete po celé ploše pánve a uvolněte okraje, aby se nepřichytily. Jakmile jsou okraje pevné, ale střed omelety měkký, zarolujte ji směrem ke kraji pánve.
3
Pánev opět potřete olejem a nalijte další třetinu vaječné směsi. Opakujte postup, zarolujte druhou omeletu a uložte ji na pánvi na první omeletu. Stejným způsobem spotřebujte zbytek vajec. Zarolovanou omeletu nakonec ještě na pánvi několikrát otočte, aby se vejce spojila a omeleta byla kompaktní.

RADA: V hlavní roli vejce: omeleta, pomazánka i pařená vejce

4
Omeletu pokrájejte na plátky, buny ohřejte v páře a každý podélně rozkrojte. Do knedlíků naskládejte plátky omelety, na ně dejte naložené houby a snítky kopru. Přiklopte je a servírujte s omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

Burger s kukuřičnohráškovým…

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery z podmáslového kuřete

Vegetariánský burger z tofu

Vegetariánský burger z tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Smažení Vaření Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablečný ocet Japonské houby Shitake Jarní cibulka Kopr Máslo Mirin Šalotka Smetana Sojová omáčka Sůl Vejce Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

34
Dýňový koláč (Pan di zucca)
Dýňový koláč (Pan di…
30
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
29
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
25
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské kostky černobílé
Pařížské kostky černobílé
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
  • Recepty.cz
  • Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact