• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pardubická hovězí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Pardubická hovězí pečeně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pardubická hovězí pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g kořenová zelenina
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      lžíce rybízová marmeláda
    • 150
      g pardubické perníčky
    • citron
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme.
2
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli a osmažíme společně s masem, podlijeme vínem, vložíme plátky citronu a pečeme v troubě doměkka.
3
Maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme, přidáme rozmělněný perník, marmeládu, vodu podle hustoty, povaříme, ale necedíme.
4
Plátky masa přeléváme pikantní sladkokyselou omáčkou a podáváme s kroketkami nebo knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dvopec | 18. 8. 2014 12:10

    Výborný recept

  • nnln | 12. 6. 2011 22:57

    Ladia určitě odpoví, ale pokud na to spěcháte, zkusím i já. Pardubické perníčky se myslím prodávají v sáčku, ale asi je tím myšlen jakýkoli perník bez náplně a bez čokoládové polevy. Třeby by mohly být i ruměnky nebo perníčky v cukrové polevě..

  • mysalin | 12. 6. 2011 22:42

    Ráda bych vyzkoušela tento recept, ale nevím jaké to jsou pardubické perníčky?

  • Anonymous | 11. 2. 2011 14:27

    právě zkouším, už jen ta vůně je úžasná, díky

  • Klára K. | 11. 1. 2011 15:28

    Liborekk, ta fotečka jedobrá, navádza na vyskúšanie :-\

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 14:44

    To se mi líbí už po přečtení :-P

  • Liiborekk | 11. 1. 2011 12:57

    už je tady fotečka ;-)

  • Liiborekk | 9. 1. 2011 19:31

    zítra tu dám fotku :-) nejak me to nenapadlo, ještě že toho mám uvařeno tak na tři dny 8-)

  • Klára K. | 9. 1. 2011 15:37

    Liibore, kde je fotka??

  • Liiborekk | 9. 1. 2011 15:29

    vyzkoušel jsem právě teď je super

  • libor | 9. 1. 2011 15:25

    super mnamka :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Citron Hovězí maso Kořenová zelenina Máslo Pardubické perníčky Pepř mletý Rybízová marmeláda Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Havajská řepa
Havajská řepa
19
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
15
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Papriky s vinnou klobásou
Papriky s vinnou klobásou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…
Paradiso
Paradiso
Párečky ve slanině
Párečky ve slanině
Párkový závin se sýrem
Párkový závin se sýrem
Párky / buřty v leču
Párky / buřty v leču
  • Recepty.cz
  • Pardubická hovězí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact