• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Papriková zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Papriková zelňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papriková zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks kysané zelí Je třeba znát svou správnou značku, ve finiši to usnadní spoustu práce...
    • 6
      ks brambory Větších, ale jak to každý rád
    • 1
      balíček mletá sladká paprika
    • 8
      ks pepř celý
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list Větší lupeny, jinak tři :)
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      lžička sůl Odhadem - vařím od oka.
    • 1
      špetka pepř mletý Nebo víc, jak kdo chce, řiďte se tím, co vám chutná
    • 2
      ks klobása Nejlépe Gombasecká... věřte :)
    • 250
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být "opečená". :) V tomto okamžiku si nechte v rychlovarné konvici vařit cca 1,5 l vody.
2
Pak, až bude výpek z klobás smíchaný s olejem, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a smažíme dosklovata. Když je cibulka tak akorát, přilejte na dno hrnce vodu a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Ztlumte a cca 3-4 minuty nechte vyvařit.
3
Posypte paprikou, množství cca 3/4 pytlíku, ale víc neuškodí. Pořádně promíchejte, pozor, paprika má tendenci se připékat, takže míchat. Chvilku povařte.
4
Přihoďte zcezené kysané zelí, důkladně promíchejte, nechte minutku prohřát. Zalijte vodou z konvice, promíchejte a nechte malou chvilku vařit.
5
Přihoďte dvě až tři lžíce cukru (podle kyselosti zelí) - teď radši dvě, dohnat to jde až pak. :)
6
Necháme si vařit dalších 1,5 l vody v konvici.
7
Mezitím přihodíme nadrobno krájené brambory (já vím, vařit brambory v kyselém je zvrácené, ale je to to ono). Dolijeme cca něco přes litr, přiklopíme a vaříme do změknutí brambor.
8
Nyní pomocí cukru/octa/pepře/soli doladíme chuť tam, kam si přejeme. Ale pozor - víc do sladka.
9
Odstavíme z ohně a přidáme velký kelímek kysané smetany a důkladně promícháme.
10
No, a pak nechejte ochutnat přátelům a už se jich nezbavíte. :)
11
Pokud to budete chtít mít hustější, do kroku po zesklovatění cibulky přihoďte trochu hladké mouky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Papriková pasta

Papriková pasta

Papriková směs k těstovinám

Papriková směs k těstovinám

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Ze zeleniny Uzeniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cukr Klobása Kysané zelí Mletá sladká paprika Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Papriková zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact