• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Papas bravas
Napište svůj komentář k receptu

Papas bravas

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papas bravas
Papas bravas
Papas bravas
Papas bravas
Papas bravas
Papas bravas
Papas bravas
Papas bravas
6fotografií
Nahrát fotku
 

Smažené brambory papas bravas se servírují společně s pikantní rajčatovo paprikovou omáčkou. Tento lahodný pokrm má kořeny ve Španělsku, ale díky jeho delikátní chuti se s ním můžete setkat po celém světě. Můžete je servírovat jako přílohu, ale i hlavní chod.

Suroviny

2 porce
    • 500
      g brambory předem do tří čtvrtin předvařených a vychladlých typu B
    • 1
      špetka sůl nebo dle potřeby
    • 200
      ml slunečnicový olej na smažení
  • Na omáčku
    • 60
      ml olivový olej
    • 3
      stroužek česnek velké
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření vrchovatá
    • 200
      ml vývar kuřecí nebo zeleninový
    • 1
      lžička sůl podle chuti
    • 1
      lžička pepř mletý podle chuti
    • 1
      lžíce cukr je-li potřeba
    • 1
      hrst oregáno k servírování
    • 4
      lžíce passata nebo omáčky z fritovaných rajčat (Fried tomato sauce)

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně dovařené, spíš tak do tří čtvrtin, protože se budou ještě smažit.
2
Na olivovém oleji nechte pořádně rozvonět česnek, který můžete po 2–3 minutách smažení vylovit anebo nechat.

RADA: Vyzkoušejte také brambory z Verony

3
Do oleje přisypte mouku a po minutě i uzenou papriku. Za stálého míchání přilijte studený vývar. Nechte 10–15 minut probublat.
4
Mezitím si rozehřejte olej ve druhé pánvi a brambory osmažte dozlatova. Do omáčky přidejte rajčatovou omáčku nebo rajčatovou passatu a dosolte, popřípadě dochuťte cukrem.
5
Smažené brambory osolte a společně s omáčkou můžete servírovat. Dobrou chuť!

RADA: Čočka na španělský způsob

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí brambory

Prasečí brambory

Osedlané brambory

Osedlané brambory

Pečené brambory

Pečené brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše Přílohy, pečivo a luštěniny
Dopolední svačina Oběd Večeře Smažení Vaření Fritování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Olivový olej Oregáno Passata Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Uzená paprika - koření Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Belgické vafle

Belgické vafle

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

116
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
35
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
Papáčkovy špagety (těstoviny)
Papáčkovy špagety (těstoviny)
Papana
Papana
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
  • Recepty.cz
  • Papas bravas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact