• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Panettone - italská vánoční bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Panettone - italská vánoční bábovka

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panettone - italská vánoční bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml hladká mouka
    • 30
      g droždí
    • 225
      ml mléko
    • 100
      ml med
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst kandované ovoce menší
    • 1
      hrst mandle mleté nebo hoblované
    • citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z části vlažného mléka a kvasnic si připravíme kvásek, v druné části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce, mandle, citrónovou kůru a špetku soli. Přidáme mléko s medem, kvásek, žloutky a vypracujeme těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout - než zdvojnásobí svůj objem. Potom těsto znovu vypracujte a vložte do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Znovu nechte kynout 30-40 minut. Dáme do předehřáté trouby na 160 °C péct 35-40 minut. Po upečení pocukrujeme vanilínovým cukrem.
2
Panettone je typickým milánským dezertem, který se obyčejně připravuje v čase Vánoc. V Itálii se peče ve speciální vysoké formě vyložené pečícím papírem. Tato forma se dá nahradit bábovkovou formou. Recept vymyslel milánský šlechtic, který se vydával za pekaře, aby získal srdce dcery chudého pekaře. Jejich svatby se prý účastnil i samotný Leonardo da Vinci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 30. 12. 2011 13:03

    Pravy recept na milanske panettone je trochu jiny,hlavne v postupu prace.Tohle je tak trochu zjednodusene.

  • Krista Romanová | 25. 10. 2007 00:15

    tak jsem zkoušela - je dobrá, něco mezi štolou a vánočkou v bábovkové formě. Jen málo sladké, konzumovali jsme pokapané medem a přizdobené šlehačkou ve sprayi.Druhý den byla ještě lepší než čerstvá a další dny už není vyzkoušeno - zmizela v bříškách

  • Veronika | 24. 4. 2007 12:28

    Zkoušela jsem recept, bábovka byla dobrá, ale k nadýchanému zázraku, který si kupujeme na vánoce v papírových krabicích to má daleko. :o)

  • Petra Nevrzalová | 31. 12. 2006 12:33

    Panettone v podobné verzi připravuju na Vánoce již několik let. Rodina si ho moc oblíbila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dezerty Prosinec Pečení Vánoce Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Kandované ovoce Mandle Máslo Med Mléko Rozinky Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

53
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
33
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Panettone - italská vánoční bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact