• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Paneláková" buchta
Napište svůj komentář k receptu

"Paneláková" buchta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Paneláková" buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Vařit zvolna 5-8 minut:
    • 1
      ks hera - 250 g
    • 2
      sklenice cukr krupice (skleničky na 2 dl vody)
    • 4
      lžíce kakao podle barvy, 3 -
    • 0,50
      sklenice voda
  • Dále:
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • 1
      sklenice hrubá mouka
    • 1
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • salko slazené
    • 1
      ks máslo 250 g

Postup přípravy receptu

1
Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí celou polijeme.
2
Do 2/3 přidáme žloutky, mouky a prášek do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (cca 20x33 cm). Buchtu dáme do předehřáté trouby na 160°C zvolna péct.
3
Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí prokrojíme a namažeme krémem, přiklopíme vrchním dílem. Část krému si necháme na dozdobení buchty.
4
Krém: Salko dáme vařit na 4 hodiny do hrnce s vroucí vodou, kde nám zkaramelizuje. Pak necháme plechovku zcela vychladnout a Salko vyšleháme se změklým máslem dohladka. Vaření Salka si můžeme urychlit v tlakovém hrnci.
5
Buchtu s polevou necháme zatuhnout a pak na každý pomyslný dílek buchty vytvoříme zdobičkou malý "bobánek".
6
Buchtu uložíme do chladna proležet nejlépe do druhého dne, pak krájíme na jednotlivé dílky.
7
//A proč paneláková? Protože, když se kdysi dávno někdo ze známých pustil do výroby téhle buchty, druhý den ji chtěl ochutnat snad celý panelák, a tak jí to už zůstalo...//
8
*Dá se upéct i jako dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 19. 4. 2016 08:28

    Určitě je to dvoudecka na všechno.

  • Veronika | 16. 1. 2016 16:54

    Dobrý den můžu se zeptat sklenice mouky je myšené ta sklenice která má 2dl .. já jen jestli se to vztahuje na všechny sklenice nebo jen na tu u vody!?

  • Lucie | 23. 8. 2015 15:06

    Výroba polevy je popsaná hnedka v prvním odstavci.

  • Lucie | 23. 8. 2015 15:05

    Vynikající :-* . Není to nic pro štíhlou linii, ale chuť je boží.

  • Ivana | 15. 4. 2015 13:10

    A jaká je ta polevá? Jak se dělá? Děkuji

  • vasicek12 | 13. 11. 2014 16:35

    Výborná buchta, sice je drahá, ale jednou za čas.... ;-) :-P :-P :-P :-P :-*

  • A.Bezděková | 16. 5. 2014 14:12

    Nechala jsem se navnadit a napodruhé vyzkoušela buchtu upéct v dortové formě na mužovu oslavu pětašedesátých narozenin. Krém je sladký dost, ale jednou za čas se potěšit něčím tak dobrým se dá odpustit. Navíc mě potěšila poleva, která se dobře krájí a nepraská. Také se mi osvědčilo pokapání korpusu tuzemským rumem. Výborné.

  • Katka | 14. 2. 2014 21:51

    je výborná,teď jsem ji dělala :-P

  • BindiDindi | 24. 1. 2014 08:54

    Buchta je na chuť velmi dobrá, měla jsem jen dva problémy - tím, jak je krém ze Salka hodně sladký, je hodně sladká i celá buchta. Příště určitě uberu cukr do těsta. Druhý problém alespoň u mě bylo, že těsto je po upečení velmi křehké a i po úplném vychladnutí se při rozkrojování napůl drolí a láme. Také z toho důvodu se krém hůře na korpus maže. Nakonec jsem to dala nějak dohromady, poleva leccos schovala ;-)

  • simon.kolousek | 19. 4. 2013 21:28

    :-| kdo to má opisovat inak je to super simon.kolousek

  • kamila | 20. 3. 2013 17:07

    strašny to těsto tuhy jak svin ,už chapu proč tu neni žadny hodnocení..... :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Buchty Dezerty Pečení Vaření Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hrubá mouka Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko slazené Solamyl (bramborový škrob) Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

42
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
34
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
25
Dýňové latte
Dýňové latte
25
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
24
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Sexy Perkausová a Gavriely i polibek Absolonové

Divoký večírek pořadu Showtime: Sexy Perkausová a Gavriely i polibek Absolonové

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

"Ohnivý kuře"
"Ohnivý kuře"
"Orgasmus"
"Orgasmus"
"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
"Párkrole" - párkové kremrole
"Párkrole" - párkové kremrole
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Pěnové" koláčky z listového těsta
"Pěnové" koláčky z listového těsta
  • Recepty.cz
  • "Paneláková" buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact