• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Palačinky s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Palačinky s chřestem

autor: Bonaire
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Palačinky s chřestem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na palačinky
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      špetka sůl
    • olej
  • Náplň
    • bílý chřest v nálevu
    • toastová šunka
    • muškátový květ
    • sýr
  • Bešamel
    • 4
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mléko dle potřeby
    • muškátový květ na špičku nože
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozmícháme v mléku a přidáme špetku soli. Potom přidáváme přes síto mouku (aby natáhla vzduch) a mícháme metličkou.
2
Když je těsto hladké necháme ho odpočinout přes noc v lednici. Důležité!
3
Druhý den přidáme lžičku oleje a znovu metličkou promícháme.
4
Rozpálíme pánev se silným dnem asi minutu a mašlovačkou potřeme olejem. Protože máme rozpálenou pánev, víme, že olej se skoro okamžitě rozehřeje na správnou teplotu. Po celou dobu smažení palačinek musí být pánev rozpálená, jinak výsledkem budou gumové placky místo tenkých palačinek.
5
Pánev nakloníme a na horní okraj nalijeme předpokládané množství těsta tak, že když pánví ve vodorovné poloze zatočíme, těsto přesně pokryje její dno. První palačinka se obvykle nepovede, ale při druhé už budeme vědět jak na to.
6
Hotové palačinky naskládáme na sebe a přikryjeme alobalem, aby neuschly.
7
Jednotlivé stonky chřestu obalíme plátkem šunky.
8
Každou palačinku posypeme trochou strouhaného sýra (Niva, ementál, čedar) a zatočíme kolem stonku chřestu se šunkou. Palačinky naklademe vedle sebe do obdélníkové zapékací misky, zalijeme bešamelem a při teplotě 200 °C (teplovzdušná 180 °C) zapékáme, až bešamel vytvoří místy hnědou kůrku a bubliny, asi 20 minut podle trouby.
9
Bešamel připravíme ze 4 lžic másla do kterého rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a trochu osmahneme. Pak přidáváme mléko za stálého míchání na mírném ohni až hmota dosáhne konzistence řídké bramborové kaše. Nakonec vmícháme na špičku nože muškátový květ a špetku soli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s chřestem

Těstoviny s chřestem

Masová minutka s chřestem

Masová minutka s chřestem

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest v nálevu Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový květ Olej Sůl Sýr Toastová šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Medová žebra

Medová žebra

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
29
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Palačinky s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact