• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Páj plněný pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Páj plněný pórkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páj plněný pórkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks pórek
    • 100
      g anglická slanina
    • 20
      g máslo
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks žloutky
    • 1
      ks vejce na potření
    • sůl
    • pepř mletý
    • fazole na zatížení
  • Na těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a zapracujte hladké nelepkavé těsto. Pokud je potřeba, můžete přidat trochu vody. Těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočinout. Pórek nakrájejte na kolečka, v sítku pořádně propláchněte, aby se vyplavil všechen písek. Slaninu nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťe máslo a vsypte slaninu. Restujte ji, až pustí tuk. Pak přidejte pórek a ještě 5 minut restujte. Opepřete, nechte vychladnout. Z těsta odkrojte dvě třetiny, rozválejte je a vyložte kulatou formu. Na těsto položte pečící papír a vsypte fazole na zatížení. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte 10 minut, poté odstraňte papír s fazolemi. Korpus naplňte pórkem se slaninou. Ve smetaně rozmíchejte žloutky. Směs osolte a opepřete a vlijte na pórek. Ze zbylého těsta vyválejte plát a vykrojte z něj kruh o velikosti páje. Přeneste ho na náplň a do středu udělejte kulatý otvor. Potřete rozšlehaným vejcem a upečte (asi na 30 minut). Nechte vychladnout, vyndejte z formy a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Listopad Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Fazole Hladká mouka Máslo Pepř mletý Pórek Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Žloutek žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Eskymo

Eskymo

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
10
Dušená mrkev s džusem, bez jíšky
Dušená mrkev s džusem,…
9
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v…
9
Piškotový kakaový dort
Piškotový kakaový dort

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Deník Aha! 10. 11. 2025

Deník Aha! 10. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Paella s kuřetem
Paella s kuřetem
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a cherry rajčaty
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a…
Pákistánský lilek
Pákistánský lilek
  • Recepty.cz
  • Páj plněný pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact