• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Páj plněný pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Páj plněný pórkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páj plněný pórkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks pórek
    • 100
      g anglická slanina
    • 20
      g máslo
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks žloutky
    • 1
      ks vejce na potření
    • sůl
    • pepř mletý
    • fazole na zatížení
  • Na těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a zapracujte hladké nelepkavé těsto. Pokud je potřeba, můžete přidat trochu vody. Těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočinout. Pórek nakrájejte na kolečka, v sítku pořádně propláchněte, aby se vyplavil všechen písek. Slaninu nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťe máslo a vsypte slaninu. Restujte ji, až pustí tuk. Pak přidejte pórek a ještě 5 minut restujte. Opepřete, nechte vychladnout. Z těsta odkrojte dvě třetiny, rozválejte je a vyložte kulatou formu. Na těsto položte pečící papír a vsypte fazole na zatížení. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte 10 minut, poté odstraňte papír s fazolemi. Korpus naplňte pórkem se slaninou. Ve smetaně rozmíchejte žloutky. Směs osolte a opepřete a vlijte na pórek. Ze zbylého těsta vyválejte plát a vykrojte z něj kruh o velikosti páje. Přeneste ho na náplň a do středu udělejte kulatý otvor. Potřete rozšlehaným vejcem a upečte (asi na 30 minut). Nechte vychladnout, vyndejte z formy a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Listopad Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Fazole Hladká mouka Máslo Pepř mletý Pórek Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Žloutek žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

20
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
15
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
10
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
10
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
9
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz 7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili  dědictví za 24 milionů!

7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili dědictví za 24 milionů!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Paella s kuřetem
Paella s kuřetem
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a cherry rajčaty
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a…
Pákistánský lilek
Pákistánský lilek
  • Recepty.cz
  • Páj plněný pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact