• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pagáčky
Napište svůj komentář k receptu

Pagáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pagáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,50
      rostlinný olej
    • 0,25
      l mléko
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo
    • drcený kmín
    • 1
      kostka droždí
    • 6
      ks brambory uvařené, středně velké
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička vegeta

Postup přípravy receptu

1
Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto necháme vykynout.
2
Do pekáčku dáme sádlo, rozpustíme, přidáme lžičku vegetky a utřený česnek. Děláme malé hromádky (buchtičky) a promazáváme ochuceným sádlem. Povrch můžeme posypat hrubou solí, sezamem nebo kmínem, jak kdo má rád.
3
Je to vynikající k pivu, nebo vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Pagáčky z listového těsta

Pagáčky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana L. | 10. 3. 2008 08:05

    Pagáčky se samozřejmě pečou v troubě tak, jako buchty až povrch zezlátne.Promazávají se,aby se při pečení neslepily a aby byly ochucené.Tento recept jsem získala na Slovensku ve sklípku.

  • Jana | 7. 3. 2008 19:31

    Souhlasim s Klárou, pravé pagáčky jsou, alespoň u nás, z těsta překládaného pomletými škvarkami, vykrajované kulatou formičkou a pečené bez promazávání.

  • Klára Keselyova | 7. 3. 2008 16:34

    Rada by som videla fotku, alebo postup, lebo podľa môjho vedomia ,pagáče, aj pagáčiky sú niečo celkom iné, než tu sa píše.Mne to pripadá skôr ako dukátové buchtičky na slano, bez polevy.

  • Jana P. | 7. 3. 2008 13:26

    A když se mají promazávat, tak teda jako rozkorojit?

  • Anonym | 7. 3. 2008 12:32

    Ale nikde není uvedeno, jak se dospěje k tomu, že je to jedlé. Ve friťáku tedy ne. Ten pekáček se dává do trouby a jak dlouho se to peče? Tedy jestli se to opravdu peče. Možná se to jí jen takpromazané sádlem.

  • Hana L. | 7. 3. 2008 11:20

    Autor receptu.: Ve friťáku nevím, nezkoušela jsem.Já dávám sádlo do pekáčku s vyšším okrajem,rozpustím, česnek prolisuji a přidám vegetku a rozmíchám. Pak na ten pekáček s těmito ingrediencemi přímo dávám malé buchtičky a zároveň je promazávám. Česnek se nepřipaluje.Jiný postup je také asi dobrý, ale to záleží na kuchařce a na zvyku.

  • Petr | 7. 3. 2008 09:21

    Já bych to pekl normalně na plechu třeba na pečícím papíru sádlo je pouze na mazání místo vajička jako na koláče

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:07

    já myslím, že se to sádlo rozpustí - jedno kde, klidně třeba v hrnečku v mikrovlnce a pak se sádlem pomazané buchtičky skládají do pekáče nebo hlubokého plechu vymazaného čistým sádlem nebo olejem a pečou se - normálně jako kynuté buchty. Nebo se to rozpouští a peče v tom samém pekáči? asi jsem taky natvrdlá. ale jestli se zase ten česnek pak vespod nepřipálí. verka

  • Jana Remková | 6. 3. 2008 11:12

    moc tomu nerozumím,do pekáčku tedy dáme to sádlo a pak je máme natírat tím sádlem z toho pekáčku?A ty buchtičky taky pečeme v tom pekáčku?Nešlo by to ve friťáku a pak pomazat tím sádlem s česnekem s vegetou?Prosím,budu moc ráda za odpověď a omlouvám se,že jsem natvrdlá.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sádlo Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Klasické lečo
Klasické lečo
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
25
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
23
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pagáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact